Președintele ASF, declarații despre piața de capital

149
Președintele ASF, declarații despre piața de capital - nicumarcu-1598599011.jpg

Articole recomandate

Nicu Marcu, președintele Autorității de Supraveghere Financiară, a declarat că piața de capital trebuie să devină un partener important atât pentru companiile de stat, cât și pentru cele din mediul privat, și nu în ultimul rând să contribuie la dezvoltarea macroeconomică.

"În contextul măsurilor promovate pentru dezvoltarea pieței de capital din România, Autoritatea de Supraveghere Financiară, în colaborare cu Ministerul Finanțelor Publice, va derula proiectul privind «Strategia națională pentru piața de capital», finanțat prin Programul de Sprijin Pentru Reforme Structurale (Structural Reform Support Programme).

Proiectul va beneficia de sprijinul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), în calitate de consultant, și are ca obiectiv elaborarea unei strategii naționale care să se bazeze pe o analiză a situației actuale a pieței de capital din Romania și a structurii acesteia.

Vor fi identificate și principalele probleme structurale rezultate din analiza cadrului de reglementare.

Strategia va fi fundamentată printr-un dialog cu actorii pieței financiare și vor fi realizate analize diagnostic privind problemele structurale și barierele semnificative în dezvoltarea pieței de capital din România. Activitățile vor fi demarate în toamna acestui an", a declarat președintele ASF, Nicu Marcu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 06 Mai 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Marţi, 05 Mai 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.4461 secunde