Președintele Georgiei a vizitat portul Constanța

230
Președintele Georgiei a vizitat portul Constanța - presedintelegeorgieiavizitatport-1665671287.jpg

Articole de la același autor

Salome Zourabichvili, președintele Georgiei, a efectuat o vizită în portul Constanța. România și Georgia sunt interesate de creșterea tranzitului de mărfuri între Europa și Asia, de colaborarea în domeniul transporturilor, energiei și contactelor interumane.

Una dintre priorități este construirea unui cablu electric între România, Georgia și Azerbaidjan, în cadrul „Coridorului verde de electricitate”, care să conecteze regiunea Mării Caspice cu cea a Mării Negre și cu spațiul Uniunii Europene. Acesta ar urma să fie dublat de un cablu submarin de fibră optică România-Georgia pentru dezvoltarea conectivității digitale între Uniunea Europeană, Georgia și, mai departe, către Asia Centrală.

România și Georgia lucrează împreună pentru operaționalizarea Coridorului de transport de mărfuri Marea Neagră-Marea 


Caspică, discutându-se și despre stabilirea unei linii de ferry-boat regulate la Marea Neagră, care să lege România de Georgia.

Vizita președintelui Salome Zourabichvili are loc într-un context aniversar. Anul acesta, România și Georgia marchează 30 de ani de la restabilirea relațiilor diplomatice, ocazie cu care s-a semnat, la București, Declarația comună privind stabilirea unui Parteneriat Strategic între România și Georgia. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.267 secunde