Operațiunea "O navă pentru Ucraina", în portul Constanța

143

Articole de la același autor

Nava ro-ro cargo „Aknoul” (înmatriculată sub pavilion Bahamas) a acostat miercuri, 5 octombrie 2022, în dana 120 a portului Constanța, pentru a descărca ajutoarele trimise Ucrainei de mai multe regiuni ale Franței. Vasul a plecat din Marsilia, fiind încărcat cu peste 1.000 de tone de ajutoare umanitare:

- 15 autospeciale de stingere a incendiilor și de salvare configurate conform standardelor ucrainene, din care 5 vehicule de ocazie donate de serviciile de salvare și de pompieri și 10 vehicule noi; 8 ambarcațiuni semi-rigide motorizate; 19 tone de echipamente (echipamente de salvare, de curățare și de protecție);

- 25 de tone de medicamente de urgență și de resuscitare, dintre care 14 tone au fost donate de asociația Tulipe și de companiile de sănătate membre, precum și un autovehicul medicalizat echipat cu un aparat de radiologie mobil pentru efectuarea de examinări pe teren;

- 60.000 de rații alimentare (două mese pe rație), 48 de tone de mâncare preparată și 13 tone de lapte;

- 5 generatoare de curent electric, materiale de construcție și prelate;

- peste 200 de metri de poduri de urgență care vor fi utilizate pentru operațiuni de reabilitare rapidă a infrastructurii civile ucrainene.

Încărcătura navei va fi transportată la centrul umanitar din Suceava. Autospecialele de pompieri și de salvare vor pleca din Constanța spre Suceava, într-un convoi însoțit de un detașament de 34 de pompieri din cadrul formațiunilor militare de securitate civilă și doi pompieri marini din cadrul Brigăzii de pompieri marini din Marsilia.

Donațiile vor fi predate beneficiarilor ucraineni, în special Serviciului ucrainean pentru situații de urgență, Ministerului Sănătății, regiunilor și orașelor Cernihiv, Harkov, Odesa și Stryi. Potrivit angajamentului luat cu ocazia conferinței de la Lugano, Franța își va concentra eforturile de reconstrucție asupra regiunii Cernihiv, conform mecanismului de finanțare propus de președintele V. Zelenski.

Această operațiune, desfășurată în cadrul Mecanismului de protecție civilă (MPC) al Uniunii Europene, este o nouă dovadă a solidarității Franței, a autorităților locale, a societății civile și a întreprinderilor din această țară față de poporul ucrainean.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2647 secunde