Pretenții de angajator

366
Centrul de Dezvoltare Managerială, care derulează un proiect cofinanțat din fonduri europene ce are ca scop facilitarea integrării și pătrunderii pe piața de muncă a persoanelor disponibilizate recent, a șomerilor și a persoanelor inactive, inclusiv la Constanța, prin Centrul de informare și consiliere privind cariera, a realizat, pe acest început de an, un studiu privind competențele căutate de angajatori pentru personalul cu studii medii.
Rezultatele acestui studiu, pentru care au fost intervievați 250 de persoane cu rol de conducere în diferite domenii de activitate, nu sunt unele tocmai încurajatoare pentru cei care speră să-și găsească un loc de muncă. Chiar dacă numărul firmelor care și-au arătat intenția de a angaja personal este în creștere comparativ cu cele care intenționează să disponibilizeze, așteptările angajatorilor față de personalul cu studii medii a crescut. Așadar, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă trebuie să posede, pe lângă abilități tehnice și capacitate de inițiativă, și abilități de planificare și organizare.
De asemenea, datorită unui mediu de activitate în care cerințele de productivitate sunt tot mai crescute, angajatorii cer tot mai mult prezența unor competențe sociale, cum sunt cele de comu-nicare și muncă în echipă, susțin reprezentanții Centru-lui de Dezvoltare Managerială.
Angajatorii apreciază tot mai mult și capacitatea de adaptare și de învățare a angajaților și au declarat că au așteptări ridicate, de la angajații cu studii medii, legate de nivelul de competențe în utilizarea tehnologiei informației.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 31 Martie 2011
Stire din Economie : Se scumpește curentul
Pagina a fost generata in 1.4324 secunde