Prețul aurului a atins un nivel record, pe fondul temerilor privind extinderea pandemiei

138
Prețul aurului a atins un nivel record, pe fondul temerilor privind extinderea pandemiei - aur-1595833369.jpg

Articole recomandate

Prețul aurului a crescut semnificativ luni, investitorii fiind din ce în ce mai interesați de metalul galben, pe fondul temerilor că extinderea pandemiei de coronavirus (COVID-19) va încetini ritmul redresării economiei mondiale, și al tensiunilor geopolitice dintre SUA și China, transmite Agerpres.


Creșterea infecțiilor în SUA și în alte regiuni a afectat speranțele pentru o redresare economică rapidă și a redus apetitul investitorilor pentru activele riscante. De asemenea, tensiunile geopolitice sprijină creșterea prețului aurului, perceput ca o investiție de refugiu în vremuri de incertitudini.


Pe piața spot uncia de aur a urcat luni dimineața cu 1%, la nivelul record de 1.929,90 dolari, depășind vârful atins în septembrie 2011.


De asemenea, metalul galben este sprijinit de măsurile agresive de relaxare monetară adoptate de multe bănci din întreaga lume, de când pandemia a dus la recesiunea economiei globale. Unii investitori se tem că aceste măsuri de politică monetară ar putea duce în cele din urmă la inflație.


Înainte de pandemia de COVID-19, majoritatea băncilor private recomandau clienților lor să păstreze doar o mică parte din avuția lor sub formă de aur.


În prezent, unii dintre acești consilieri direcționează până la 10% din portofoliile clienților lor spre metalul galben, pe măsură ce stimulente introduse de băncile centrale au redus semnificativ randamentele la obligațiunile guvernamentale. În aceste condiții, să deții aur este mai atractiv, chiar dacă deținerea de aur nu aduce venit.


Drapelul american a fost coborât luni dimineața de pe consulatul Statelor Unite din Chengdu, la trei zile după ce a fost închis de Beijing, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea chineză.


Guvernul chinez a ordonat vineri închiderea acestei reprezentanțe diplomatice, ca represalii la o măsură similară luată împotriva consulatului chinez din Houston de către administrația Trump, pe fondul unor acuzații de spionaj reciproce ca în timpul Războiului Rece.


Pe fondul creșterii tensiunii diplomatice în jurul coronavirusului și Hong Kongului, Washingtonul și-a justificat decizia afirmând că consulatul chinez din Houston era "o placă turnantă pentru spionaj și furt de proprietate intelectuală".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5141 secunde