Purtarea măștii ar putea deveni obligatorie și în aer liber. Orban: Discutăm această posibilitate

167
Purtarea măștii ar putea deveni obligatorie și în aer liber. Orban: Discutăm această posibilitate - masca-1595843528.jpg

Articole recomandate

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, cu privire la situația de pe litoral, că există mai multe măsuri în analiză, indicând, printre altele, obligativitatea purtării măștii și în spații foarte aglomerate aflate în aer liber.


"Există mai multe măsuri în analiză, limitarea programului pentru terase, cluburi, respectarea regulilor de distanțare. Este foarte greu de identificat dacă un grup de persoane reprezintă o familie sau nu și atunci am putea impune respectarea regulilor de distanțare pentru toți cei care sunt pe plajă. De asemenea, am avut discuții cu mai mulți prefecți, mai mulți reprezentanți din comitetele județene pentru situații de urgență, care ne-au spus că sunt locuri chiar și în aer liber - de exemplu o piață sau o faleză - unde, din cauza aglomerației, există risc de răspândire și discutăm și posibilitatea de a impune obligativitatea purtării măștii în astfel de spații foarte aglomerate. Este în analiză, nu am luat încă nicio decizie, dar încercăm să luăm măsuri punctuale care să reducă riscul de răspândire în posibile zone cu risc mare de răspândire", a spus Orban, la sediul PNL, potrivit Agerpres.


El a arătat că săptămânal are loc o întâlnire cu miniștrii și cu reprezentanții instituțiilor de control în care se analizează raportul fiecărei entități și se stabilește planul de măsuri pe săptămâna următoare.


Până duminică, 26 iulie, în România au fost confirmate 44.798 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.506 secunde