Prețul oferit de procesatori pe litrul de lapte este sub costul de producție

692
Marți, ministrul agriculturii Ilie Sârbu a avut o întâlnire cu repre-zentanții crescătorilor de animale din România, se anunță într-un comunicat de presă al instituției.
Scopul întâlnirilor a fost acela de a discuta propunerile crescă-torilor de animale pentru îmbună-tățirea activității din cele două sectoare, precum și de a stabili măsurile ce trebuie luate în peri-oada imediat următoare.
Astfel, conform acordului, ce-rerea pentru acordarea sprijinului pentru crescătorii de ovine va trebui vizată de o asociație de crescători de animale afiliată la federațiile naționale de profil.
Propunerile făcute de repre-zentanții organizațiilor de crescă-tori au privit majorarea cotei de lapte, subvenționarea întregii cantități de lapte produse, față de 81% din cantitate cât primesc în prezent și subvenționarea moto-rinei din zootehnie. Totodată, a fost solicitată gruparea subvențiilor acordate pentru sectorul bovin, astfel încât să poată beneficia un număr mai mare de crescători. Ministrul a asigurat crescătorii că aceste propuneri sunt luate în calcul și se vor materializa în cel mai scurt timp.
Crescătorii de animale au arătat că prețul oferit de procesatori pe litru de lapte este sub costul de producție, fiind preferată achiziția de lapte din alte state membre.
În cadrul discuției privind recti-ficarea bugetară, ministrul a asi-gurat crescătorii că subvențiile nu vor fi afectate de această rectifi-care, deoarece cele două miliarde de lei retrase din bugetul Minis-terului Agriculturii vor fi în conti-nuare acordate din fondul de privatizare. Totodată, Ministrul Ilie Sârbu a precizat că va discuta cu Ministerul Finanțelor Publice posibilitatea eliminării impozitului pe subvenție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2887 secunde