Prețuri mai mari pentru țigări și alcool

327
Prețuri mai mari pentru țigări și alcool - 4-1341385487.jpg
Noul proiect de lege a sănătății prevede majorarea cu până la 100% a taxei pe viciu, astfel încât contribuția plătită de producătorii de țigări s-ar putea dubla, scrie Capital.

"În scopul combaterii consumului excesiv de produse din tutun și băuturi alcoolice, altele decât vinul și berea, prevăzute în prezenta lege, precum și pentru finanțarea cheltuielilor de sănătate, se instituie unele contribuții ce se constituie ca venituri proprii ale Ministerului Sănătății", scrie în lege, potrivit Capital.

Modificările privind taxa pe viciu se găsesc la articolul 905, alineatul 1, punctele a, b și c. Astfel, contribuția producătorilor și importatorilor de țigarete și țigări de foi la finanțarea cheltuielilor de sănătate s-ar putea dubla dacă noul proiect va fi adoptat în forma actuală, de la 10 euro la 20 de euro pe mia de bucăți.

Și taxa pe tutunul destinat fumatului va crește cu 77%, de la 13 la 23 de euro pe kilogram, potrivit Capital. Companiilor producătoare și importatoare de băuturi alcoolice ar putea plăti o contribuție mai mare cu 20%. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 04 Iulie 2012
Stire din Economie : Nou minim istoric pentru leu
Pagina a fost generata in 1.4069 secunde