Prețurile producției industriei au crescut cu 4,2%, în decembrie 2009

189
Prețurile producției industriale au înregistrat o scădere cu 0,2%, în decembrie 2009, comparativ cu luna precedentă, a anunțat Institutul Național de Statistică.
După destinație, prețurile producției industriale pentru piața internă au rămas la același nivel înregistrat în luna precedentă, iar cele pentru piața externă au scăzut cu 0,6%.
Pe sectoare de activitate, creșteri de prețuri s-au înregistrat la producția și furnizarea de energie electrică și ter-mică, gaze, apă caldă și aer condiționat (+0,5%), respectiv la distribuția apei; salubritate, gestionarea deșeurilor, activități de decontaminare (+0,2%).
Prețurile produselor din industria prelucrătoare au înregistrat scăderi cu 0,3%, iar cele din industria extractivă cu 0,1%.
Comparativ cu decembrie 2008, prețurile producției industriale au înregistrat o creștere cu 4,2%.
Pe sectoare de activitate, creșteri de prețuri se remarcă la: distribuția apei; salubritate, gestionarea deșeurilor, activități de decontaminare (+12,8%), producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (+4,5%), industria prelucrătoare (+4,4%).
În industria extractivă se constată scăderi de preț cu 0,3%.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 03 Februarie 2010
Stire din Economie : Taxa fast-food va scumpi cu 30% alimentele
Pagina a fost generata in 1.6518 secunde