Primele proiecte din Parcul de industrie și servicii Comat Constanța

491
Primele proiecte din Parcul de industrie și servicii Comat Constanța - 7d95de8348a86db9e09fb991a7163ec4.jpg
Tânăra economie de piață din România se pregătește să iasă din faza copilăriei, în care întreprin-zătorii se calcă pe picioare, făcând comerț. Visează la afacerile din sfera producției și a serviciilor, care presupun investiții mai mari, competențe mai multe și un efort superior. Înmulțirea și reușita unor asemenea proiecte, în zilele noastre, constituie dovada că economia bazată pe capital începe să se maturizeze.
Cu certitudine că marea criză din perioada 2008 - 2009 i-a determinat pe mulți dintre comercianții români să privească în viitor. Mulți au înțeles că a sosit momentul schim-bării de drum, că trebuie să se îndrepte spre domenii în care concurența este mai mică, iar șansele de a obține profit pe termen lung sunt mai mari. Decizia le-a fost ușurată de oportunitatea de a obține finanțări nerambursabile pentru asemenea proiecte.
În ediția din 18 februarie 2011 a cotidianului "Cuget Liber", am prezentat pe larg proiectul ambițios al grupului de firme "Comat Constanța" de a dezvolta un parc de industrie și servicii pe o suprafață de 44.297 metri pătrați, în incinta de pe strada Interioară 3.
Iată că, la numai două luni și jumătate de la acel articol, lucrurile capătă contur. Firma "TSC Combined Transport" a început con-strucția halei și birourilor viitoarei case de expediții, a declarat, pentru "Cuget Liber", Mihai Stoica, manager de dezvoltare în cadrul companiei. Unitatea va presta servicii de expediții, precum și transport intern și internațional.
Proiectul privind "Stația servicii tehnice periodice", lansat de firma "Comat Service", se află în faza de avizare a unei finanțări europene în valoare de 260.000 de euro. Banii sunt solicitați pentru construcția unei hale și dotarea ei cu utilaje.
"Avem în vedere și alte servicii în acest proiect. Ne gândim, spre exemplu, la schimbarea anve-lopelor de iarnă - vară și la asigurarea depozitării lor. Mulți dintre proprietarii de autoturisme, care locuiesc la bloc nu dispun de spații de depozitare" - a precizat Mihai Stoica.
În fază avansată, de evaluare tehnico-financiară, în vederea obținerii unei finanțări europene de 260.000 de euro, se află și proiectul firmei "Comat Arhivă". Este vorba de o unitate de producție, în a cărei hală vor fi executate operațiuni de prelucrare a oțelului beton, a tablei și profilelor metalice (debitări, fasonări, sablare etc.).
Grupul "Comat Constanța" invită investitorii care au nevoie de spațiu și parteneri să i se alăture la realizarea parcului de industrie și servicii. Investițiile pe astfel de platforme economice prezintă multiple avantaje: afacerile pot fi conexate, se pot susține unele pe altele pe piață și pot atrage mai mulți clienți.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3529 secunde