Procedura de avizare a caselor de marcat cu jurnal electronic, lansată în dezbatere publică

186
Procedura de avizare a caselor de marcat cu jurnal electronic, lansată în dezbatere publică - aparatedemarcat-1513617753.jpg

Articole recomandate

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a lansat, ieri, în dezbatere publică (pe site-ul mfinante.ro), proiectul unui Ordin care reglementează procedura de avizare tehnică a noilor modele de aparate de marcat dotate cu jurnal electronic. 


Instituția publică abilitată să emită avizul tehnic favorabil pentru aparatele de marcat electronice fiscale este Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică - ICI București.


"Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 91/2014 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale are ca scop o mai bună monitorizare a activității operatorilor economici care desfășoară livrări de bunuri cu amănuntul, precum și prestări de servicii, direct către populație, prin instituirea unor pârghii care să conducă la creșterea gradului de colectare a veniturilor bugetare și la diminuarea evaziunii fiscale în domeniu", se arată într-un comunicat al Ministerului Finanțelor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2612 secunde