Concurs Produsele românești au invadat piețele agroalimentare din Constanța

866
Produsele românești au invadat piețele agroalimentare din Constanța - dcdbcb383d584e06422946399685a5ed.jpg

Articole de la același autor

Sezonul estival este pe sfârșite, iar fructele și legumele românești au invadat realmente piețele agroalimentare din Constanța. Doar fructele exotice au rămas singurele produse de import de pe tarabele comercianților, care se laudă cu o producție românească pusă la comercializare de aproape 100%.

Piața Griviței rămâne una dintre cele mai mari piețe agroalimentare din oraș. Și într-o zi de week-end, constănțenii și-au găsit timp să meargă la cumpărături și să încerce din fructele și legumele românești de pe tarabele comercianților.
Și pentru a atrage pe cât mai mulți dintre consumatori, concurența pare să fi revenit în piața din centrul orașului. Criza economică a readus piața pe un făgaș normal, existând diferențe reale de preț între produsele agricole, spre deosebire de anul trecut, când nu existau variații de preț la fructele și legumele vânzătorilor.
Astfel, un kilogram de roșii costă de la 2 până la 4 lei în piața Griviței. Castraveții au un preț de 2 lei pe kilogram, prețul ardeilor variază de la 2,5 la 4 lei pe kilogram, iar vinetele costă în medie 4 lei kilogramul. De asemenea, ceapa și salata verde sunt încă la mare căutare, prețul acestora fiind de 1 - 2 lei legătura. Ceapa uscată costă 4 – 5 lei kilogramul, iar un kilogram de usturoi ajunge până la 10 lei. Un kilogram de cartofi ajunge până la 2 - 3 lei kilogramul.
"Anul acesta, legumele cel puțin s-au copt mai târziu în comparație cu anii trecuți. Nopțile din mai au fost răcoroase în zona Cheilor Dobrogei și planta nu s-a putut dezvolta. Prima producție de roșii și ardei am realizat-o la începutul lunii august", a declarat Mariana, comerciant din Cheia, județul Constanța.
Și fructele sunt din producția autohtonă, excepție făcând doar puținele tarabe cu portocale, grepfrut și lămâi, care afișează un preț de 5 - 6 lei pe kilogram. Un kilo-gram de prune costă 2,5 - 3 lei, perele au un preț mediu de 3 lei kilogramul, la fel și caisele. De asemenea, pepenele verde costă 60 de bani kilogramul, iar cel galben, de la 1 leu până la 2 lei kilogramul.
Au apărut și strugurii românești, în piețele agroalimentare constănțene. Prețul este de 4 - 5 lei pentru un kilogram de struguri de masă. Spre deosebire de legume, strugurii s-au copt mai devreme în Dobrogea. "Recoltarea a debutat încă de la începutul lui august, cu o lună mai devreme decât de obicei, în primul rând datorită căldurii și secetei din luna iunie și iulie. Va fi un an bogat pentru viticultori", a precizat Viorel, comerciant din zona Tulcei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6848 secunde