Profit uriaș pentru băncile din România, în 2023. Avem printre cele mai scumpe credite din U.E.

175
Profit uriaș pentru băncile din România, în 2023. Avem printre cele mai scumpe credite din U.E. - profit-banci-1708970353.jpg
Anul 2023 a fost unul greu, cu scumpiri în lanț, cu rate mari la bănci. Dacă românii au făcut față cu greu cheltuielilor, băncile au avut un an prosper, cu mult profit.


Au fost publicate profiturile băncilor din țara noastră.


Acestea au fost adevărate maşini de făcut bani. Profitul lor a fost cu 31% mai mare faţă de 2022, an în care băncile înregistrau un profit record.


În bani, asta înseamnă, pentru 2023, undeva la 18 miliarde de lei, în contextul deficitului bugetar cu care se confruntă Guvernul. Acest profit este aproape jumătate din veniturile totale ale băncilor adică 34,2 miliarde de lei.
Cu toate că au profituri uriaşe în ţara noastră, avem cele mai scumpe credite din UE, adică cele mai mari dobânzi, potrivit Antena 3 CNN.


„Una dintre explicaţii ar fi că băncilor de la noi nu prea le pasă de omul de rând sau de firmele mici. În evidenţele lor aceste categorii sunt nebancabile. La noi în ţară băncile creditează companiile mari şi, foarte mult, acordă împrumuturi statului, sub diverse forme. Profit mare fără bătăi de cap!”, spune sursa citată.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3342 secunde