Concurs Profitul net al Raiffeisen Bank România a scăzut cu 29%

259

Articole recomandate

Raiffeisen Bank România a încheiat primul semestru cu un profit net de 52,6 milioane euro, cu 29% mai mic decât în primele șase luni ale anului trecut, din cauza creșterii provizioanelor, pe fondul înrăutățirii condițiilor economice, potrivit datelor oficiale publicate ieri.
Profitul operațional obținut de Raiffeisen a rămas, totuși, stabil, în ciuda contextului economic - 106 milioane euro, similar cu cel înregistrat la sfârșitul lunii iunie 2008.
"Rezultatele primului semestru sunt foarte bune în contextul economic actual. Am reușit să compensăm în mare măsură creșterea cheltuielilor cu provizioanele, scăderea ușoară a veniturilor și deprecierea nefavorabilă a cursului leu - euro printr-o administrare atentă a costurilor. Politica prudentă de administrare a riscurilor ne-a permis să dezvoltăm un portofoliu solid, cu expuneri echilibrate pe segmente și industrii", a declarat Steven van Groningen, președintele Raiffeisen Bank România.
Veniturile nete totale în lei au rămas stabile, în timp ce echivalentul în euro s-a diminuat cu 14%, procent similar cu deprecierea medie a monedei naționale în iunie 2009, față de iunie 2008. Cheltuielile cu personalul au scăzut cu 8%, în timp ce cheltuielile administrative au crescut cu doar 1%. Raportul costuri - venituri s-a îmbunătățit până la 55,3%, de la 56%.
Activele totale ale băncii au crescut ușor, cu circa 2%, până la 4,67 miliarde euro, față de 4,56 miliarde euro la 30 iunie 2008. În aceeași perioadă, creditele acordate clienților au rămas constante în lei (o scădere cu circa 14% în echivalent euro), în timp ce depozitele în lei au crescut cu 7% (adică o scădere de 7% în echivalent euro).
Rețeaua de unități a Raiffeisen Bank a crescut la 558 de agenții, de la 496 câte erau la sfârșitul lui iunie 2008. Banca deservește 1,97 milioane de clienți persoane fizice, aproape 100.000 de IMM-uri și peste 6.800 de corporații mari și medii, numărul salariaților săi sporind de la 6.486 la 6.512.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.2802 secunde