Proiect de cooperare româno-bulgar, lansat la Constanța

325

Articole recomandate

Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură lansează proiectul "Camere de Comerț din România și Bulgaria în favoarea cooperării transfrontaliere" - BU.RO.COOP, finanțat de Programul de Cooperare Transfrontalieră România - Bulgaria 2007 - 2013.
Proiectul a fost inițiat de Camera de Comerț și Industrie Dobrici, Bulgaria, în parteneriat cu CCINA și are ca scop: crearea a două centre de coope-rare economică în cadrul camerelor de comerț din Dobrici și Constanța, care vor furniza servicii de informare, asistență, consiliere și sprijin firmelor interesate în dezvoltarea de relații de afaceri transfrontaliere; crearea și furni-zarea de servicii pentru internaționalizarea întreprinderilor mici și mijlocii (servicii de marketing și participare la târguri).
Proiectul include activități cum ar fi: crearea ar două centre de cooperare în Dobrici și Constanța, participarea în comun a companiilor românești și bulgărești la târguri și evenimente business-to-business în Dobrici, Sofia și Constanța, crearea unei asociații româno-bulgare pentru cooperarea de afaceri transfrontalieră, organizarea de cursuri profesionale pentru companiile interesate în activități transfrontaliere, precum și acțiuni de promovare a proiectului și programului de finanțare. Peste 50 de firme românești și bulgărești vor beneficia în mod direct de activitățile proiectului, iar 20 de întreprinderi vor participa la cursul de instruire pro-fesională pe teme de internaționalizare. Cele două centre de cooperare economică vor crea un mediu favorabil pentru o creștere economică integrată, alternativă și inovativă a zonelor Dobrici și Constanța, având acces la instrumente de marketing aprofundate și urmând sa fie operate de câte trei persoane.
Proiectul va fi implementat în zonele Constanța și Dobrici, în perioada 20.05 2010 - 20.09.2011, iar bugetul total alocat pentru atingerea obiectivelor și rezultatelor este de 815,253 euro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.1955 secunde