Proiect european pentru calificarea și angajarea în companiile portuare a 320 de lucrători

295
Proiect european pentru calificarea și angajarea în companiile portuare a 320 de lucrători - cb836769232f3d822643080cba2b2425.jpg
Sindicatele din România se implică tot mai mult în realizarea de proiecte pe bani europeni. Blocul Național Sindical, spre exemplu, a atras 35 de milioane de euro de la Uniunea Europeană, pe proiecte sociale, pentru sindicatele sale. Un număr de 3 proiecte, însumând 6 milioane euro, aparțin sindicatelor din Constanța și se referă la resursele umane.
Petre Costel, președintele Federației Naționale a Sindicatelor Portuare, a declarat că organizația pe care o conduce, în parteneriat cu Blocul Național Sindical, a depus un proiect la Ministerul Transporturilor, a cărui valoare este estimată la 2 milioane de euro. Acesta are ca obiect creșterea nivelului de calificare a forței de muncă și a gradului de ocupare.
La formele de pregătire profesională vor fi cuprinși 320 de muncitori și 20 de manageri. Vor fi organizate atât cursuri teoretice, cât și stagii de practică. Programul va dura 3 ani și pe parcursul său trebuie să se realizeze angajarea în producție a celor 320 de muncitori.
Cursurile vor fi organizate de Fundația Școala Portuară Constanța, unica organizație nonprofit din județul nostru care și-a adus contribuția la calificarea forței de muncă necesare companiilor de pe platforma portuară.
Petre Costel a declarat că după aprobarea acestui proiect pe bani europeni, următorul va viza informatizarea organizațiilor din cadrul Federației Naționale a Sindicatelor Portuare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.453 secunde