Proiect pentru dezvoltarea dialogului social în portul Constanța

280

Articole de la același autor

Împreună cu Federația Națională a Sindicatelor Portuare, Organizația Patronală "Operatorul portuar" va participa la realizarea unui proiect privind dezvoltarea dialogului social, a declarat președintele Viorel Panait. "Noi ne dorim un dialog social constructiv, pe viitor. Este salutar un asemenea proiect. De la metodele intuitive, trebuie să ajungem la un cadru organizat de discuții între partenerii sociali, pe baza unor principii statuate, corecte și aplicabile. Dialogul social trebuie să se profesionalizeze pe viitor" – a spus Panait.
Președintele patronatului portuar consideră că reușita acestui proiect va contribui la crearea mecanismelor ce vor preveni tensiunile, conflictele sociale, situațiile de criză, dar și la dezvoltarea economiei portuare.
"Unii dintre colegii mei se plâng de ceea ce au numit excese ale sindicatelor. Replica mea a fost că acești peste 100 de ani de dezvoltare industrială a omenirii se datorează, pe de o parte, inițiativei patronilor, dar, foarte important, și celei a sindicatelor" – a spus șeful patronatului portuar. Din această perspectivă, este greșită atitudinea antisindicală manifestată de patronii și managerii unor companii. "Cine manifestă asemenea porniri, ar trebui să înțeleagă faptul că momentul maturității este acela când cineva înțelege că butonul de volum la aparatul de radio merge și la stânga. Opțiunea nu este nici monologul patronal, nici monologul sindical, ci dialogul social" – a declarat Panait.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8042 secunde