Proiectul NEWADA, finalizat în luna martie

506
Proiectul NEWADA (Network of Danube Waterway Administrations), finanțat prin South - East - European Transnational Cooperation Programme (SEE), cu un buget total de 2.864.546 de euro, care a început în aprilie 2009, se va finaliza în luna martie.
NEWADA a reușit să adune 12 organizații din opt țări riverane Dunării. România este reprezentată în acest proiect de Administrația Canalelor Navigabile SA (ACN) și de Administrația Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ).
Proiectul Newada dorește să intensifice colaborarea dintre administrațiile căilor navigabile, agențiile de dezvoltare și minis-terele transporturilor. Scopul principal al proiectului este de a transforma administrațiile de căi navigabile în organizații orientate spre serviciile care satisfac nevoile utilizatorilor. Prin acest proiect s-a încercat o armonizare a activităților hidrografice și hidrologice desfășurate de fiecare administrație.
Îmbunătățirea accesului la rețeaua de comunicare și informare ce va folosi atât utilizatorilor, cât și administrațiilor partenere, a inclus realizarea unui web site (www.newada.eu) unde sunt furnizate toate informațiile despre proiect, dar și realizarea unui web-portal, numit "Danube FIS-Portal", care este principalul rezultat al proiectului și care centralizează informațiile referitoare la administrațiile ce sunt responsabile pe Dunăre, ecluze, porturi. Acesta include și datele de contact, programul de lucru, canalul radio prin care utilizatorii pot lua legătura în zonele respective cu dispecerii, operatorii din ecluze sau șefii de port. Cu ajutorul acestui portal se poate vizualiza harta electronică de navigație a Dunării, care a fost armonizată la același standard tot în cadrul acestui proiect.
Portalul mai oferă avize către navigatori (NtS) cu informații despre nivelul Dunării în anumite locații, existența podurilor de gheață sau zone de secțiuni cu probleme sau alte evenimente în care navigația este restricționată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 19 Ianuarie 2012
Stire din Eveniment : Braconaj pe Dunăre
Pagina a fost generata in 1.3599 secunde