Protestul de la ușa companiei CSCT din portul Constanța a căpătat dimensiuni naționale

795

Articole de la același autor

Aproape o sută de persoane au participat ieri, 22 septembrie 2020, la acțiunea de protest organizată de Sindicatul Uniport Constanța South, pe platoul din fața clădirii administrative a companiei Constanța South Container Terminal (CSCT) din portul Constanța Sud.

Protestul a fost declanșat de decizia conducerii companiei de a concedia trei operatori de pe macaralele portal de cheu, în frunte cu Pavel Nicolae - liderul organizației.



Alături de membri ai Sindicatului Uniport Constanța South, Sindicatului Portuar Român UNIREA, Federației Sindicatelor Trans-Conex și ai Uniunii Sindicale Teritoriale Filiala Constanța „Cartel Alfa”, au fost prezenți și reprezentanți ai mai multor sindicate surori din alte județe.

„Au venit colegi din Călărași, Maramureș, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Galați, reprezentantul federației sindicatelor din instituțiile de mediu. Mâine ni se vor alătura colegi din Tulcea și de la compania Arcelor Mital Galați. Prin refuzul de a discuta cu sindicatele, conducerea CSCT a reușit să transforme protestul nostru din unul cu caracter local în unul cu participare națională. Astăzi ne-a trimis o adresă prin care ne informează că își menține neschimbată poziția”, a declarat, pentru cotidianul „Cuget Liber”, Ion Caraignat - președintele Uniunii Sindicale Teritoriale Filiala Constanța „Cartel Alfa”.



Lista revendicărilor cuprinde următoarele solicitări: „anularea măsurii concedierii liderului de sindicat și a celor doi salariați; activarea poliței de asigurări sociale pentru boală profesională; mărirea salariilor cu 12%, pentru acoperirea inflației pe anii 2018 – 2019”.

„Raportat la numărul de salariați, compania a obținut, an de an, un profit foarte mare. Este cazul ca și salariile celor ce au contribuit la realizarea lui, lucrând cu mult peste programul normal de muncă, să crească cu 12%, având în vedere că inflația din ultimii doi ani le-a erodat puterea de cumpărare. Noi vom continua protestul în zilele de 23 și 24 septembrie, în același interval orar, și, probabil și săptămâna viitoare. Avem un sprijin total din partea Confederației Naționale a Sindicatelor . Joi, 24 septembrie, va fi prezent și secretarul general al confederației, Petru Sorin Dandea, care este membru în Comitetul Economic și Social European. El va transmite mesajul în engleză către conducerea din Dubai”, a precizat Caraignat.



Primele proteste în acest caz au avut loc în perioada 15 - 17 septembrie 2020, timp în care conducerea CSCT a evitat dialogul cu sindicaliștii.

„Războiul sindical” dus de „Cartel Alfa” pentru apărarea drepturilor celor trei lucrători concediați se anunță a fi de durată și cu consecințe dezastruoase pentru imaginea grupului de firme DP World, din care face parte compania CSCT din portul Constanța.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6734 secunde