Protestul transportatorilor. ASF - set de măsuri gândite ca să aibă ca rezultat final reducerea RCA

221
Protestul transportatorilor. ASF - set de măsuri gândite ca să aibă ca rezultat final reducerea RCA - 1-1705229888.jpg

Articole de la același autor

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) lucrează la un set de măsuri care să aibă ca rezultat final reducerea RCA, a anunţat Alexandru Petrescu, preşedintele autorităţii, după discuţii cu reprezentanţii fermierilor şi transportatorilor.

„Lucrăm la un document de măsuri, unele vor fi parte din norme interne, deci vor avea un termen de implementare scurt, alte măsuri ţin de schimbări de legislaţie. Lucrăm la bonus malus, vom elabora o serie de subdiviziuni şi circumstanţe care să permită mai multe gradări de preţ, discutăm şi despre întreruperea RCA acolo unde există activităţi sezoniere, sunt în discuţii cu asigurătorii să avem la nivel generalizat, fiindcă în excepţii există, şi plata în rate pentru RCA. Toate temele sunt pe masă şi am încredere că vom găsi o soluţie în cele din urmă. Toate aceste măsuri sunt gândite ca să aibă ca rezultat final reducerea RCA”, a declarat Petrescu.

La rândul lor, reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) au semnat cu delegaţia transportatorilor şi fermierilor, după patru ore de discuţii, o minută cu lucrurile care pot fi îndeplinite de MTI, a declarat, sâmbătă seara, la finalul discuţiilor, ministrul Sorin Grindeanu.

„Am semnat o minută împreună cu reprezentanţii lor. Sunt lucruri pe care, urmare a acestor discuţii, le putem face şi pentru asta ne-am angajat. Alte chestiuni care nu ţin doar de Ministerul Transporturilor probabil că vor fi discutate. La majoritatea covârşitoare am văzut dorinţa de a găsi soluţii, de a rezolva aceste puncte, astfel încât lucrurile să se detensioneze. Eu zic că pe ceea ce ne-am pus semnătura cu toţii putem să ducem la bun sfârşit”, a spus Grindeanu.

Întrebat dacă reprezentanţii protestatarilor au cerut să nu mai plătească taxa de drum, ministrul a răspuns că nu, dar că a fost solicitat un sistem care nu poate fi pus în aplicare.

Transportatorii au declanşat, miercuri, proteste spontane, fiind nemulţumiţi de accizele mari la motorină, de evoluţia preţurilor RCA, dar şi de schimbările legislative intrate în vigoare de la 1 ianuarie.

De asemenea, reprezentanţii unor organizaţii agricole au transmis că nu au nicio o legătură cu protestul spontan anunţat în mediul online de fermieri din mai multe zone ale ţării, însă au confirmat participarea unor fermieri din organizaţiile lor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 5.369 secunde