Protocol de colaborare româno-moldovenească

113
Protocol de colaborare româno-moldovenească - protocol-1446046505.jpg

Articole de la același autor

Pe data de 27 octombrie 2015, a fost reînnoit la Chișinău, protocolul bilateral de cooperare interinstituțională între Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) din Republica Moldova. 


Având în vedere rezultatele fructuoase ale cooperării din anii anteriori, concretizate prin organizarea unor serii de întâlniri, seminarii și instruiri pentru experții AIPA, cele două instituții și-au exprimat interesul și disponibilitatea de a continua cooperarea și schimbul de experiență și bune practici, prin semnarea unui nou protocol de colaborare. Acesta marchează cel de-al cincilea an de cooperare interinstituțională, ca urmare a semnării primului acord de cooperare între cele două părți în anul 2010. 


În cadrul protocolului, APIA va acorda asistență în procesul de stabilire a unor politici, practici și proceduri uniforme în domeniul stimulării investițiilor în sectorul agricol.


Totodată, APIA va asista AIPA în procesul de implementare și perfectare a sistemului de management și control intern, în scopul asigurării unei gestiuni eficiente a fondului de subvenționare în cadrul instituției din Republica Moldova. De asemenea, se va aprofunda colaborarea în domeniul instruirii personalului din aparatul central și din oficiile teritoriale ale AIPA, prin organizarea în continuare a școlilor de vară/iarnă, atât în România, cât și în Republica Moldova, dar și din țările membre ale UE pentru conferențierea în beneficiul experților AIPA sau a reprezentanților fermierilor din Republica Moldova.


Semnarea noului protocol de cooperare reconfirmă dinamica accentuată a raporturilor româno - moldovene în domeniul agriculturii, continuând seria schimburilor de experiență și bune practici inițiate și derulate în cursul anilor precedenți între Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) din Republica Moldova.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4548 secunde