Pulsul economiei

128
Pulsul economiei - pulsuleconomiei-1494433120.jpg

Articole de la același autor

Potrivit Programului de con-vergență pe perioada 2017 - 2020, societățile naționale, companiile naționale și societățile cu capital integral sau majoritar de stat, precum și regiile autonome, vor continua și în anul 2018 să repartizeze o cotă de minim 90% din profitul net sub formă de dividende ori vărsăminte la bugetul de stat. Cu ocazia aprobării situațiilor finan-ciare ale anului respectiv, statul va mandata reprezentanții săi în adunările generale ale acționarilor și în consiliile de administrație să decidă în acest sens. Măsura va avea consecințe dezastruoase, întrucât societățile și companiile cu capital de stat, care administrează infrastructura economiei, nu vor mai avea bani de reparații, întreținere și investiții.




În luna martie 2017 față de luna precedentă, numărul de ovine și caprine sacrificate a crescut de 3,6 ori, a anunțat Institutul Național de Statistică. Numărul sacrificărilor și greutatea în carcasă au crescut la toate speciile. În comparație cu luna martie 2016, numărul sacrificărilor și greutatea în carcasă au crescut la bovine și la păsări, iar la porcine, ovine și caprine au scăzut. 




Începând cu data de 1 iulie 2017, va fi implementat un mecanism de plată defalcată a TVA. Acesta constă în plata de către instituțiile și întreprinderile publice a taxei pe valoarea adăugată aferentă achi-zițiilor de bunuri și servicii realizate direct în contul furnizorului sau prestatorului la bugetul de stat. Se estimează că prin această măsură bugetul statului va câștiga în plus 180 milioane lei, în 2017, și 420 milioane lei, în 2018.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.953 secunde