Radiografia lunii iunie. Ieftiniri pe alocuri, scumpiri la tot pasul

92
Radiografia lunii iunie. Ieftiniri pe alocuri, scumpiri la tot pasul - cartofi-1373494051.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii așteptau venire verii, în speranța că și produsele alimentare, dar în special fructele și legumele de pe tarabele din piețe se vor ieftini considerabil. Ieftiniri au fost în iunie, însă nici pe departe considerabile, și doar pe alocuri. 

Cartofii s-au ieftinit cel mai mult luna trecută, cu 11%, în timp ce creșterile cele mai mari de prețuri au fost înregistrate la citrice - 3,32%, fructele proaspete - 1,76%, potrivit datelor publicate ieri de Institutul Național de Statistică.

Per ansamblu, produsele alimentare s-au ieftinit cu 0,72% în iunie, dar cum de la începutul anului prețurile la alimente au crescut cu peste două procente, mare diferență nu se observă în buzunarele constănțenilor. 

Cele mai semnificative scăderi de preț au fost consemnate, în afară de cartofi, la alte legume și conserve din legume - 7,56% și la ouă - 2,21%. 

Pe de altă parte, tarifele mărfurilor nealimentare au crescut în iunie cu 0,26%. La acest capitol, scumpiri de peste 1% au fost înregistrate doar la autoturisme și piese de schimb - 1,09% și combustibili - 1,04%. De la începutul anului, cel mai mult s-au scumpit energia electrică - 10,31% și tutunul și țigările - 7,39%. Tarifele la servicii s-au majorat în iunie cu 0,88%, cele mai mari creșteri fiind consemnate, în afară de telefon și transportul aerian, la chirii 0,66%.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.747 secunde