Raportul de inspecție fiscală va fi efectuat după o nouă procedură

899
Raportul de inspecție fiscală va fi efectuat după o nouă procedură - raportuldeinspectiefiscalavafief-1608300986.jpg

Articole de la același autor

Noua procedură de întocmire, avizare și aprobare a raportului de inspecție fiscală este reglementată prin Ordinul președintelui ANAF nr. 4077/2020, publicat în Monitorul Oficial nr. 1210/11.12.2020.



Actul normativ reglementează procedura de lucru internă a organelor de inspecție fiscală și responsabilizează funcționarii publici implicați în această activitate, în vederea asigurării transparentizării activității de inspecție fiscală.


De asemenea, prin procedura menționată sunt reglementate și situațiile în care apar divergențe între organele fiscale în stabilirea corectă a stării de fapt fiscale la un contribuabil verificat, precum și modalitatea de soluționare a acestora, prin consensul opiniilor între reprezentanții echipei de inspecție fiscală, șeful de serviciu și conducătorul activității de inspecție fiscală.


Aplicarea noii proceduri va duce la creșterea calității actului de inspecție fiscală. ANAF a anunțat că va continua eforturile de transparentizare a procedurilor de lucru și de modernizare a activității instituției, prin oferirea de servicii moderne și accesibile, pentru a consolida parteneriatul său cu mediul de afaceri.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 12 Noiembrie 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 1.0561 secunde