Antifrauda fiscală dă lovituri grele mafiei tutunului

160
Antifrauda fiscală dă lovituri grele mafiei tutunului - antifraudafiscaladaloviturigrele-1602093527.jpg
În cadrul acțiunii de monitorizare a traficului de tutun prin frontierele UE, începută în luna septembrie, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, au confiscat, în perioada 25 - 27 septembrie, cantitatea de 20,4 tone de tutun brut provenit din Bulgaria, se arată într-un comunicat de presă. Astfel, de la începutul lunii septembrie, inspectorii antifraudă au confiscat în total 40,11 tone de tutun brut.

În actele care însoțeau ultimele transporturi confiscate erau declarate drept beneficiare firme din Germania, Lituania, Estonia, Cehia sau Ungaria. Firmele însă nu erau înregistrate ca plătitoare de accize, nu dețineau licențele necesare comercializării sau procesării tutunului brut și aveau obiecte de activitate fără legătură cu industria tutunului, precum vânzări de autoturisme second hand, restaurarea mobilei sau pază și securitate. Toate aceste informații au fost primite de către inspectorii DGAF în urma schimbului de informații cu instituții omoloage din țările membre UE.

În acțiunile de monitorizare și verificare inspectorii antifraudă au beneficiat de sprijinul de specialitate al ofițerilor Direcției de Combatere a Criminalității Economice, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, și al ofițerilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Prin monitorizarea constantă a transporturilor și confiscarea celor peste 40 tone de tutun, inspectorii antifraudă au prevenit prejudicierea bugetului de stat cu suma de 31,62 milioane de lei, reprezentând acciză și TVA, se arată în comunicat.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3949 secunde