Reactoarele de la Cernavodă, neafectate încă de debitul Dunării

445
Reactoarele de la Cernavodă, neafectate încă de debitul Dunării - reactoare-1316082643.jpg
Debitul redus al Dunării nu impune, deocamdată, oprirea controlată a reactoarelor centralei nucleare de la Cernavodă, care asigură aproape 20% din producția de electricitate la nivel național utilizând apa din Dunăre pentru răcirea unităților, informează operatorul centralei, Nuclearelectrica.
"Debitul Dunării este atent monitorizat, împreună cu Apele Române. Deocamdată nu există niciun pericol pentru siguranța producției de energie la Cernavodă", a declarat Pompiliu Budulan, directorul general al Nuclearelectrica.
La rândul său, Alexandru Săndulescu, director în Ministerul Economiei, a afirmat că riscul opririi reactoarelor este minim.
Compania a fost nevoită să oprească un reactor nuclear în 2003, din cauza secetei, care a determinat scăderea debitului Dunării.
Debitele Dunării în sectorul românesc se situează în aceste zile mult sub media multianuală a lunii septembrie, hidrologii anunțând că scăderea va continua și în zilele următoare, ajungând la puțin peste jumătate din valoarea de referință într-o săptămână, după cum relatează Mediafax.ro.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 15 Septembrie 2011
Stire din Economie : Euro a atins un nou maxim istoric
Pagina a fost generata in 1.816 secunde