Record de înscrieri la examenul de atestare a verificatorilor de proiecte și a experților tehnici în construcții

255
Record de înscrieri la examenul de atestare a verificatorilor de proiecte și a experților tehnici în construcții - inscrierilaexamenuldeatestare-1638989971.jpg
Examenele de atestare tehnico-profesională a verificatorilor de proiecte și a experților tehnici în construcții au înregistrat un număr record de înscrieri. Până la data-limită, 1.009 candidați și-au depus dosarele, a anunțat Cseke Attila - ministrul Dezvoltării.

Rolul verificatorilor de proiecte și al experților tehnici este acela de a stabili dacă construcțiile din domeniul public sau privat sunt sigure și conforme cu standardele de siguranță la incendiu, în caz de seism sau cu cele de igienă.

În prezent, sunt multe județe în care nu sunt experți și verificatori atestați, iar examenele se organizau foarte greu în baza reglementărilor vechi. Drept urmare, ministerul a modificat actele normative care reglementează atestarea acestor specialiști. Examenele se vor organiza în perioada 18 - 21 decembrie.

Ministrul Cseke Attila a declarat: „Vrem să construim creșe sigure din punct de vedere seismic și ne dorim spitale verificate de experți tehnici în siguranță la incendiu. Vrem să ne asigurăm că fiecare construcție publică sau privată este sigură pentru oameni. Din acest motiv am modificat reglementările privind atestarea experților și a verificatorilor, iar acum se vor organiza primele examene conform acestor noi reglementări. Mulțumesc pentru sprijinul de specialitate acordat de Universitățile Tehnice și pentru rolul lor în pregătirea acestor examene”.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4356 secunde