Regata de Yachting Offshore vă așteaptă la Mangalia!

986
Regata de Yachting Offshore vă așteaptă la Mangalia! - yachting1-1308691801.jpg
Locuitorii Mangaliei și turiștii prezenți pe litoral au de ce se pregăti! Yacht Club Regal Român organizează, în perioada 24 - 26 iunie, la Mangalia, Regata de Yachting Off-shore "Cupa Ferdinand I" și "Cupa Marsuinul". 
La linia de start, se vor găsi, potrivit organizatorilor, majoritatea velierelor mari din zona litoralului, pentru a arăta că se poate face agrement la malul mării și fără a afecta mediul înconjurător. 
Evenimentul nu reprezintă, așa-dar, doar o simplă întrecere sporti-vă, ci își propune să atragă, în ace-lași timp, atenția asupra amenință-rilor la adresa ecosistemului litoralului românesc. 
"Ecosistemul marin și terestru din zona litoralului românesc este din ce în ce mai puternic amenințat de exploatarea turistică neadec-vată și de dezvoltarea necontro-lată a zonei. Pe lângă întrecerea sportivă, plănuim o serie de dezbateri cu scopul de a identifica soluții de reducere și eliminare a amenințărilor la care este expus în prezent ecosistemul litoralului românesc", a precizat Valerie Timofei, vicecomodorul Yacht Clubului Regal Român. 
Regata, desfășurată sub sloganul "Stop braconajului! Salvați delfinul!", este precedată de o masă rotundă ce va reuni organizații precum Institutul de Cercetări Marine Constanța, Mu-zeul de Științe ale Naturii Constan-ța, Liga Navală Română, Apele Româ-ne, Mare Nostrum, și se va bucura de prezența, la ceremonia de premiere, a principelui Radu și a Ministrului Mediului și Pădurilor, László Borbély. 
La finalul celor trei zile de regată, vor fi decernate Cupele "Marsuinul" și "Regele Ferdinand I", precum și Trofeul "Pavilionul Verde", pe anul 2010, pe care clubul îl acordă skipperilor, pentru aplicarea codului etic în protecția mediului. 
Publicul larg poate urmări compe-tiția sâmbătă, începând cu ora 11.00, atunci când se dă startul întrecerii, și duminică, începând cu ora 9.00. Festivitatea de premiere are loc pe 26 iunie, la ora 15.00. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9671 secunde