Reguli simplificate la transportul feroviar de marfă

328
Ministrul transporturilor, Anca Boagiu, a aprobat ordinul privind conducerea și deservirea trenurilor directe de marfă în sistem simplificat. Pentru început, ea are un caracter experimental.
Actul normativ stabilește cerințele tehnice, organizatorice și de personal cu caracter nediscriminatoriu pentru toți operatorii de transport feroviar de marfă care pun în circulație trenuri directe de marfă în sistem simplificat, fără a se utiliza în deservirea trenului mecanic ajutor de locomotivă.
Fiecare operator de transport feroviar de marfă va întocmi proceduri proprii prin care stabilește, în funcție de caracteristicile secțiilor de circulație și necesitatea de menținere pe loc a trenului cu frâne de mână, numărul și funcția agenților care deservesc trenul și în staționare, alte condiții proprii de natură comercială, având în vedere și cazurile speciale prevăzute în reglementările specifice în vigoare. Aceste proceduri fac parte din propriul sistem de management al siguranței, stabilit de către operatorul de transport feroviar în conformitate cu prevederile Legii nr.55/2006 privind siguranța feroviară, cu modificările și completările ulterioare. 
Suplimentar față de reglementările specifice în vigoare pentru remorcarea trenurilor directe de marfă în sistem simplificat, au fost adăugate condiții de natură tehnică (infrastructura feroviară aferentă secțiilor de circulație, precum și locomotivele active din tren, care asigură tracțiunea trenului, trebuie să fie dotate cu un sistem de protecție automată a trenului, în stare de funcțiune) și de natură organizatorică și de personal. Procedurile proprii, precum opririle neprevăzute în linie curentă, accidentele feroviare sau pierderea capacității de conducere a trenului de către mecanicul de locomotivă, trebuie să fie certificate de Autoritatea de Siguranță Feroviară Română - ASFR, iar personalul operatorului de transport feroviar care conduce și deservește trenul să fie instruit și verificat asupra cunoașterii acestora.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3544 secunde