Rețeaua feroviară din portul Constanța va fi modernizată cu finanțare europeană

257
Rețeaua feroviară din portul Constanța va fi modernizată  cu finanțare europeană - reteauaferoviaradinport-1543155688.jpg

Articole de la același autor

Compania CFR SA a demarat procedurile de modernizare a infrastructurii feroviare din portul Constanța, cu fonduri europene

Primul serviciu contractat va fi cel pentru realizarea studiului de fezabilitate. Valoarea contractului este estimată la 12,3 milioane lei (2,6 milioane euro). Acesta se va derula pe o perioadă de 18 luni, de la data atribuirii. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 7 ianuarie 2019.

Modernizarea este necesară deoarece infrastructura feroviară din portul Constanta este învechită și nepotrivită cu evoluția terminalelor portuare și a fluxurilor de mărfuri. Se va urmări conformarea la cerințele tehnice impuse de legislația europeană, cum ar fi: o încărcare pe osie de 22,5 t, posibilitatea de operare a trenurilor de marfă cu o lungime de 740 m și o viteză tehnică de cel puțin 100 km/h.

În cadrul studiului, va fi analizată starea actuala a infrastructurii feroviare din portul Constanța, în vederea identificării blocajelor și a altor deficiențe ce afectează circulația trenurilor de marfă din port.

După finalizarea studiului de fezabilitate, se va identifica varianta optimă de modernizare a infrastructurii feroviare din portul Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3447 secunde