Rezilierea contractului cu Bechtel a fost amânată

62
Rezilierea contractului cu Bechtel a fost amânată - autostrada-1369640551.jpg
Contractul cu compania Bechtel pentru construcția Autostrăzii Transilvania nu se mai încheie astăzi cu totul, a declarat, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură și Investiții Străine, Dan Șova, după ce cu puțin timp înainte anunțase că "suma este stabilită", iar contractul va fi încheiat cu certitudine la data stabilită, transmite Realitatea.net.
Dan Șova a explicat că pentru a putea fi construită Autostrada Transilvania ar trebui scoase la licitație și construite toate tronsoanele în același timp.

De asemenea, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Național a afirmat că urmează să discute cu cei de la Direcția Concesiuni și că, de asemenea, se va extinde contractul cu consultantul tehnic pentru că acesta cunoaște foarte bine situația. Totodată, Șova a spus că va avea loc o discuție și cu băncile despre cum ar trebui procedat în cazul acestei lucrări.

'O să implicăm autoritățile locale. Eu vreau să fac o întâlnire ori la Cluj ori la Oradea cu șefii județelor pe unde trece autostrada să vedem în ce măsură ne pot ajuta și ei', a subliniat Dan Șova.

Ministrul a menționat că formula care se va aplica în acest caz va fi cel mai probabil concesiune și că a discutat câteva companii de construcții interesate să participe la realizarea acestui proiect.

Proiectul de construire a Autostrăzii Transilvania, pe traseul Brașov - Borș, a început în anul 2004, în baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde de euro acordat companiei americane Bechtel. Lucrările au fost întrerupte la jumătatea anului 2005, când autoritățile au început reanalizarea contractelor încheiate de guvernarea precedentă.

Compania a finalizat până acum 52 km de autostradă (Turda-Câmpia Turzii) din totalul de 415 km, iar termenul de finalizare a autostrăzii fusese stabilit inițial pentru anul 2011 și prelungit cu un an din cauza întreruperilor lucrărilor în 2005. Între timp, Bechtel a renunțat la partea de autostradă între Târgu Mureș și Brașov.

După 11 ani de la semnarea contractului, statul român are 52 de kilometri de autostradă în funcțiune și 1,4 miliarde de euro deja plătite.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 22 Martie 2013
Stire din Eveniment : Accident rutier pe autostradă
Sâmbătă, 16 Martie 2013
Stire din Eveniment : Incendiu pe Autostrada Soarelui!
Sâmbătă, 08 Decembrie 2012
Stire din Eveniment : Autostradă închisă din cauza viscolului
Pagina a fost generata in 0.2835 secunde