România a contractat cel mai ieftin împrumut extern de după 1990

211
4
România a contractat joi, 14 februarie, 1,5 miliarde dolari de pe piața internațională de capital, pe o perioadă de zece ani și jumătate, prin intermediul unei emisiuni de obligațiuni la o rată netă a dobânzii de 4,5% pe an, au anunțat ieri reprezentanții Guvernului. 

"Este un succes major pentru România, care nu s-a mai întâlnit de foarte mulți ani. Cererea României a fost de cinci ori suprasubscrisă, respectiv 7,5 miliarde dolari, ceea ce demonstrează interesul ridicat al investitorilor internaționali de a investi în credibilitatea României, precum și recunoașterea faptului că cifrele economice înregistrate de țara noastră în 2012 reprezintă un succes. Îmbunătățirea percepției României în rândul pieței financiare internaționale face ca acest împrumut să fie cel mai ieftin contractat de pe piața externă de capital de după 1990, ceea ce reprezintă o apreciere pozitivă și corectă față de eforturile depuse de România în scopul consolidării fiscale, asigurării unei creșteri economice sustenabile și creșterii atractivității României în rândul investitorilor", se arată în informarea Guvernului.

Față de emisiunea din 2012, pe aceeași sumă și aceeași maturitate (durată), diferența de dobândă de la 6,875% la 4,5% înseamnă 356 milioane dolari mai puțini plătiți.

Reamintim că România a contractat în ianuarie 2012 un împrumut pe zece ani de 1,5 miliarde dolari de pe piața internațională de capital, la o rată netă a dobânzii de 6,875% pe an.

Comentează știrea

PATRICIA JAMES
6 mai 2017
oferta de imprumut

OFERATORI DE ÎMPRUMUT ÎN ROMÂNIAÎncercați să obțineți un împrumut veritabil? Esti la locul potrivit pentru solutiile tale de credit chiar aici! Un creditor privat de împrumut care oferă împrumuturi pentru oportunități de viață. Aveți nevoie de un împrumut de consolidare sau de ipotecă? Nu vă mai așteptați, pentru că suntem aici pentru a face ca toate problemele dvs. financiare să fie un lucru din trecut. Împrumuturile noastre acordate persoanelor fizice care au nevoie de asistență financiară, care au un credit rău sau au nevoie de bani pentru a plăti facturile, să investească în afaceri la o rată de 2%. Vreau să folosesc acest suport pentru a vă informa că oferim asistență și destinatar fiabil și că vom fi dispuși să oferim împrumuturi. Deci, contactați-ne astăzi prin e-mail la: Vă rugăm să ne contactați prin e-mail prin adresa [email protected]. Deci, dacă doriți să obțineți un împrumut de la compania mea, ne puteți contacta astăzi. Mulțumesc Doamna Patricia James

RUTH EDWIN
8 iulie 2017
imprumut

Salut, numele meu este doamna Ruth Edwin, victima unei fraude în mâinile creditorilor falși. Am pierdut aproximativ 23.000 de euro pentru că aveam nevoie de un capital de 55.000 de euro. Aproape că am murit, nu aveam unde să merg. Afacerea mea a fost distrusă, iar în acest proces mi-am pierdut fiul. Nu am putut să stau așa ceva din nou. În mai 2017, am întâlnit un bun prieten care ma introdus într-o mamă bună, doamna Mary William, care în cele din urmă mi-a ajutat să obțin un împrumut într-o companie. Bună mama vreau să profit de această ocazie pentru a vă mulțumi, și poate Dumnezeu să vă continue să vă binecuvânteze. De asemenea, îmi place să folosesc această ocazie pentru a-i sfătui pe colegii români, că există mulți escroci acolo, deci dacă aveți nevoie de un împrumut și doriți să obțineți rapid un împrumut, înregistrați-vă prin doamna Mary William prin e-mail: [email protected]. Puteți să mă contactați și prin intermediul acestui e-mail: [email protected]. Dacă aveți vreo îndoială. Vă rugăm să fie singura persoană de încredere și de încredere. Mulțumesc.

GRACE MICHAEL
8 iulie 2017
imprumut

Buna Eu sunt dna Grace Michael, creditor privat de împrumut de la "GARANTEE TRUST LOAN FIRM", care oferă oportunități de viață. Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a vă achita datoria sau aveți nevoie de un împrumut pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ați fost respinsă de bănci și de alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut de consolidare sau de ipotecă? Căutați mai mult, pentru că suntem aici pentru a face toate problemele dvs. financiare un lucru din trecut. Împrumuturile acordate persoanelor fizice care au nevoie de asistență financiară, care au un credit rău sau au nevoie de bani pentru a plăti facturile, să investească în afaceri la o rată de 2%. Vreau să folosesc acest suport pentru a vă informa că oferim asistență și destinatar fiabil și că vom fi dispuși să oferim împrumuturi. Deci, contactați-ne astăzi prin e-mail la: ([email protected]) APPLICATION DATA 1) Numele complet: 2) Țara: 3) Adresa: 4) Stat: 5) Sex: 6) Starea civilă: 7) Ocupatia: 8) Număr de telefon: 9) Poziția curentă în locul locului de muncă: 10) Venit lunar: 11) Suma imprumutului necesar: 12) Durata împrumutului: 13) Scopul împrumutului: 14) Religia: 15) Ați aplicat înainte: 16) Data nașterii: Mulțumiri,

ESTHER PATRICK
8 iulie 2017
imprumut

Buna, Eu sunt dna Esther Patrick, un creditor privat de împrumut, care oferă împrumuturi pentru oportunități de viață. Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a vă achita datoriile sau aveți nevoie de un împrumut pentru a-ți îmbunătăți afacerea? Ați fost respinsă de bănci și de alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut de consolidare sau de ipotecă? Căutați mai mult pentru că suntem aici pentru a face toate problemele dvs. financiare un lucru din trecut. Acordăm fonduri persoanelor fizice care au nevoie de asistență financiară, care au un credit rău sau care au nevoie de bani pentru a plăti facturile, să investească în afaceri la o rată de 2%. Vreau să folosesc acest suport pentru a vă informa că oferim asistență fiabilă și beneficiară și că vom fi dispuși să oferim un împrumut. Deci, contactați-ne astăzi prin e-mail la: ([email protected])

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 15 Februarie 2013
Stire din Economie : Bursa de Valori București e pe plus
Pagina a fost generata in 1.3779 secunde