România a mai bifat îndeplinirea a două jaloane din PNRR

62
România a mai bifat îndeplinirea a două jaloane din PNRR - romaniaamaibifatindeplinireaadou-1664190969.jpg

Articole de la același autor

Executivul a adoptat ordonanța de urgență prin care România îndeplinește încă două jaloane din PNRR. Se creează, astfel, cadrul legal care permite accesarea fondurilor europene în corelare directă cu obținerea de rezultate în implementarea reformelor și investițiilor publice, stabilite prin componenta 15-Educație, se precizează în comunicatul dat publicității.
 

Prin îndeplinirea primului jalon se va putea realiza o conectare directă, mult mai eficientă, a învățământului superior românesc la cerințele pieței muncii, corelat cu îmbunătățirea capacității sistemului național de educație, de a forma specialiști, printr-un mod adaptat dinamicii economice și sociale din România. La nivelul sistemului național de învățământ va fi posibilă parcurgerea unei rute complete de învățământ dual din preuniversitar până la nivel universitar.


Prin cel de-al doilea jalon sunt reglementate serviciile complementare de tip ludotecă, loc de joacă în localitățile în care nu există locuri suficiente în creșe sau grădinițe, asigurând astfel un sistem unitar, incluziv și de calitate pentru educația timpurie, precum și creșterea accesului copiilor cu vârsta de până la 6 ani la serviciile de educație timpurie. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3084 secunde