România ar putea să-și digitalizeze administrația publică cu ajutorul expertizei germane

138

Articole recomandate

România ar putea beneficia de expertiza germană în domeniul digitalizării administrației publice, în proiecte "smart city" sau în domeniul educației vocaționale și duale, informează Ministerul pentru Mediul Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (MMACA), într-un comunicat de presă. 


Modalitatea de cooperare dintre România și Germania pe acest segment a fost agreată în cadrul unei întrevederi dintre secretarul de stat în ministerul de resort, Paula Pîrvănescu, și primarul general din Dortmund, Ullrich Sierau. 


Reprezentanta MMACA a prezentat avantajele competitive ale României, principalele proiecte de infrastructură, care se pot realiza în parteneriat public-privat, precum și măsurile întreprinse de guvern pentru asigurarea unui climat economic stabil, facil și predictibil, în care intensificarea cooperării economice internaționale reprezintă o țintă de importanță majoră. 
De asemenea, au fost discutate modalități de cooperare în domenii, precum tehnologia informației, construcții de mașini, logistică, cercetare-dezvoltare, inovare, creare de incubatoare și acceleratoare de start-up-uri. 


Potrivit datelor oficiale, Germania este principalul partener comercial al României, deținând o pondere de 21,6% în totalul comerțului exterior și 23% în totalul exporturilor României.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4056 secunde