Grevă în administrația publică. Funcționarii publici, nemulțumiți de legea salarizării

172
Grevă în administrația publică. Funcționarii publici, nemulțumiți de legea salarizării - grevaadminispubl13295400-1521023240.jpg

Articole recomandate

Sindicatul Sindicatul Național al Funcționarilor Publici (SNFP) consideră oportună declanșarea în perioada imediat următoare a acțiuni sindicale, motivat de faptul că Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului din sistemul bugetar nu și-a atins obiectivele propuse.


"La fel ca și în cazul angajaților din poliție sau din sistemul penitenciar, o mare parte a funcționarilor publici și a personalului contractual din administrația publică nu au beneficiat de creșteri salariale, mai mult, au avut loc diminuări ca urmare a aplicării noilor reglementări salariale si fiscale. În această situație se află angajații instituțiilor din subordinea ministerelor (ANPC, Garda de Mediu, Inspecția Muncii, ANPIS, ANOFM, Instituția Prefectului), precum și angajații sistemului instituțional din Ministerul Culturii, Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Transporturilor, Direcțiile de Sănătate Publică, etc.", explică Sebastian Oprescu, președintele SNFP și vicepreședintele CNSLR Frăția.


Sindicatul Național al Funcționarilor Publici - SNFP, pe langă acțiunile în instanță și la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, pentru recunoasterea și recuperarea unor drepturi salariale, este în plină campanie de strângere de semnături în vederea declanșării de acțiuni de protest.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1839 secunde