România, cel mai mic randament din UE la producția de grâu

187
România, cel mai mic randament din UE la producția de grâu - langrau21-1364595358.jpg
Producția de porumb și grâu a României a scăzut în 2012 extrem de mult, astfel încât randamentul a fost cel mai redus din UE, deși suprafețele cultivate au fost printre cele mai mari.

Potrivit unei analize a Institutului Național de Statistică referitoare la suprafața cultivată și producția la unele culturi agricole de bază, în România și în principalele state membre cultivatoare ale Uniunii Europene, anul trecut, țara noastră s-a situat pe locul cinci în rândul statelor membre, atât din punct de vedere al suprafeței cultivate, cât și al producției obținute la grâu comun și pe ultimul loc din punct de vedere al randamentului.

Totuși, potrivit INS, România s-a situat pe primul loc după suprafața cultivată cu porumb, din Uniunea Europeană, iar la producție s-a situat pe locul trei, după Franța și Italia, tot din cauza unui randament inferior.

Floarea soarelui se numără printre culturile cu tradiție în România. Din punct de vedere al suprafeței cultivate cu floarea soarelui în anul 2012, România s-a situat tot pe primul loc în rândul statelor membre. Producția realizată în anul 2012 a clasat țara noastră pe locul doi după Franța, ca urmare a randamentului mai mic cu 18,1% față de randamentul mediu al Uniunii Europene.

În ceea ce privește suprafața cultivată cu cartofi, România s-a situat în anul 2012 pe locul trei după Polonia și Germania și pe locul șapte la producție (după Germania, Polonia, Franța, Olanda, Regatul Unit și Belgia) din cauza randamen-tului inferior, care a reprezentat numai 36,3% din randamentul mediu al Uniunii Europene. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 22 Martie 2013
Stire din Economie : Anunț pentru crescătorii de porci
Pagina a fost generata in 1.2901 secunde