România, pe primul loc în UE la suprafața cultivată cu porumb

336
România, pe primul loc în UE la suprafața cultivată cu porumb - porumb1-1364545173.jpg
Institutul Național de Statistică (INS) a publicat astăzi o analiză referitoare la suprafața cultivată și producția la unele culturi agricole de bază, în România și în principalele state membre cultivatoare ale Uniunii Europene, în anul 2012.

Potrivit INS, la nivelul Uniunii Europene, în anul 2012 se remarcă o scădere, atât a suprafețelor cultivate, cât și a producțiilor și randamentelor la unele culturi agricole de bază.

Anul trecut, România s-a situat pe locul cinci în rândul statelor membre, atât din punct de vedere al suprafeței cultivate, cât și al producției obținute la grâu comun și pe ultimul loc din punct de vedere al randamentului.

Totuși, potrivit INS, România s-a situat pe primul loc după suprafața cultivată cu porumb, din Uniunea Europeană, iar la producție s-a situat pe locul trei, după Franța și Italia, din cauza unui randament inferior.

Floarea soarelui se numără printre culturile cu tradiție în România. Din punct de vedere al suprafeței cultivate cu floarea soarelui în anul 2012, România s-a situat tot pe primul loc în rândul statelor membre. Producția realizată în anul 2012 a clasat țara noastră pe locul doi după Franța, ca urmare a randamentului mai mic cu 18,1% față de randamentul mediu al Uniunii Europene.

În ceea ce privește suprafața cultivată cu cartofi, România s-a situat în anul 2012 pe locul trei după Polonia și Germania și pe locul șapte la producție (după Germania, Polonia, Franța, Olanda, Regatul Unit și Belgia) din cauza randamentului inferior, care a reprezentat numai 36,3% din randamentul mediu al Uniunii Europene.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 22 Martie 2013
Stire din Economie : Anunț pentru crescătorii de porci
Pagina a fost generata in 0.2973 secunde