România, prezentă la reuniunile economice internaționale

116
România, prezentă la reuniunile economice internaționale - prezentaromanieilareuniunileecon-1602177474.jpg

Articole de la același autor

În cadrul recentei reuniuni a Consiliului pentru Afaceri Economice și Financiare (ECOFIN), ministrul Finanțelor Florin Cîțu a declarat că: „România susține finanțarea substanțială a obiectivelor ecologice și digitale în Mecanismul de Relansare și Reziliență, dar reamintește faptul că statele membre UE au particularități naționale, etape de dezvoltare și nevoi diferite. Din acest motiv și țintele în domeniul climatic și digital trebuie să fie diferite, adaptate nevoilor de convergență”.

x x x

În perioada 19 – 20 octombrie 2020, la Tallinn, Estonia, va avea loc cel de-al cincilea summit al Inițiativei celor Trei Mări (I3M), la care participă șefi de state și guverne din cele 12 țări situate între Marea Baltică, Marea Neagră și Marea Adriatică, respectiv: Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Austria, Croația, România și Bulgaria.

Inițiativa celor Trei Mări are ca obiectiv dezvoltarea infrastructurii în sectoarele energiei, transporturilor și digitalului, vizând noi investiții, creștere economică și securitate energetică.

x x x

Virgil Popescu - ministrul economiei, energiei și mediului de afaceri se află, în aceste zile, într-o vizită oficială în Statele Unite ale Americii. „Îmi doresc ca în urma acestei vizite să dezvoltăm parteneriatul strategic dintre România și SUA pe dimensiunea energetică și să punem bazele unei cooperări în acest domeniu”, a declarat ministrul la plecarea din țară.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 03 Octombrie 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.4667 secunde