Concurs România propune o bursă de energie regională la București

273

Articole de la același autor

România, în calitate de țară mem-bră a Comunității Energiei din anul 2004, și-a manifestat disponibilitatea de a înființa, la București, bursa de energie pentru sud-estul Europei. Se are în vedere punerea la dispoziția celor interesați a infrastructurii și a platformelor de tranzacționare din cadrul operatorului de piață SC OPCOM SA, pe care se comercializează, în prezent, aproape o treime din energia electrică consumată în țara noastră.
Având în vedere poziția geografică favorabilă a României, infrastructura existentă, dar și necesarul de investiții în domeniul energetic, țara noastră poate juca un rol important în piața energetică regională, consideră Ministerul Economiei.
Comunitatea Energiei este o organizație constituită în sud-estul Europei, cu sprijinul Uniunii Europene, al cărei obiectiv este de a crea un cadru stabil de reglementare și de piață, capabil să atragă investiții în sectorul energetic, astfel încât toți participanții la acest proces să aibă acces la o alimentare stabilă și permanentă cu energie, esențială pentru dezvoltarea economică și stabilitatea socială.
În anul 2004, Comisia Europeană a negociat un tratat prin care se înființează o Comunitate a Energiei cu Republica Albania, Republica Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Republica Croația, fosta Republică Iugoslavă Macedonia, Republica Muntenegru, România, Republica Serbia și Misiunea de Administrare Interimară a ONU în Kosovo.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.81 secunde