România va avea centrale de energie regenerabilă

220
România va avea centrale de energie regenerabilă - romaniavaavea-1620927585.jpg

Articole de la același autor

Până în 2030, România va instala centrale de producere a energiei din surse regenerabile de 6,9 GW, a declarat secretarul de stat în Ministerul Energiei, Dan Drăgan. Astfel, ţara noastră susţine ţintele europene de reducere a emisiilor de dioxid de carbon. Strategia este în faza de avizare instituţională.

„România şi-a asumat şi susţine reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 55% până în 2030 şi, totodată, neutralitatea climatică la nivelul anului 2050. În acest sens, la nivelul Ministerului Energiei, a fost elaborată o strategie şi un Plan Integrat Energie Schimbări Climatice (PNIESC)”, a spus Drăgan.

În PNIESC s-a asumat o ţintă de 30,7% consum naţional din surse regenerabile până în 2030. Această capacitate va fi instalată în această decadă având la bază mai mulţi piloni. Primul se referă la adaptarea cadrului legislativ şi de reglementare, cel de-al doilea are în vedere punerea la dispoziţia operatorilor din piaţă a unor resurse importante. Şi al treilea, creşterea factorului de capacitate pe diverse tehnologii.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 10 Decembrie 2020
Stire din Economie : Noi structuri în viitorul Guvern
Pagina a fost generata in 0.6582 secunde