România va fi prezentă cu 20 de firme la cel mai mare târg de produse ecologice din lume

384
România va fi prezentă cu 20 de firme la cel mai mare târg de produse ecologice din lume - 01291703829252253-1327862931.jpg
România va fi prezentă cu 20 de firme la cel mai mare târg de produse ecologice din lume - Biofach 2012, care se va desfășura în Germania, la Nuremberg, în perioada 15-18 februarie 2012, evenimentul fiind susținut de Asociația Operatorilor din Agricultura Ecologică - "Bio România" și de Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri - Departamentul de Comerț Exterior.

În pavilionul național al României își vor expune produsele ecologice cele 20 de firme românești, acestea prezentând vizitatorilor produse certificate ecologic precum cereale și semințe oleaginoase, fructe de pădure, miere și produse din miere, uleiuri, făină dietetică și făină integrală, pâine și produse de panificație, semințe de plante aromatice și mirodenii, furaje, lapte și produse lactate, vinuri, sucuri din fructe, etc. Vor fi expuse și obiecte de artă și artizanat tradiționale românești, certificate ecologic.

"Intenționăm să promovăm produsele ecologice românești pe piața internațională, iar participarea la acest târg ne arată că suntem pe drumul cel bun. Anul acesta, în cadrul Biofach 2012, România dorește să demonstreze lumii că agricultura ecologică românească reprezintă un mare potențial și că poate deveni un mare producător și exportator de produse și de alimente ecologice. Statistica realizată la nivel mondial ne situează în primele 20 de țări din lume exportatoare de produse agricole certificate ecologic", a declarat pentru Agerpres președintele Bio-România, Marian Cioceanu.

Agricultura ecologică din România și-a triplat, în 2011, numărul operatorilor activi din sistem, până la 10.000, iar creșterea subvențiilor în acest domeniu ar putea aduce, la finele anului viitor, o dublare a agricultorilor care vor intra în sistemul de certificare ecologică.

"Este pentru prima oară când într-un an se majorează de trei ori numărul operatorilor din sistemul ecologic. Dacă la finele lui 2011 aveam 3.800 de operatori în sistem, acum sunt în jur de 10.000, majoritatea fiind fermieri mici, de subzistență, care dețin suprafețe de teren de trei până la 20 hectare sau agricultori cu 3-5 vaci, 50-100 de oi sau cu 10 stupi", a declarat pentru AGERPRES, la finele lunii decembrie, președintele Asociației Operatorilor din Agricultura Ecologică - 'Bio-România".

Reprezentantul asociației consideră că soluțiile ieșirii din criza economică, cât și pentru o dezvoltare durabilă a României pe termen mediu și lung sunt reprezentate de agricultura ecologică, ecoturism și agroturismul ecologic, "cele mai eficiente, rapide și sigure strategii de dezvoltare a României". De asemenea, transformarea fermelor de subzistență în microferme ecologice, este una din soluțiile majore de dezvoltare durabilă și sustenabilă a satului românesc, consideră președintele Bio-România.

Biofach reprezintă cea mai mare expoziție mondială de produse ecologice, ce se caracterizează prin diversitatea produselor, prin prisma participării a peste 2.500 de firme expozante, din peste 90 de țări, o suprafață de expunere de 88.500 metri pătrați și peste 44.500 de vizitatori, din care peste 20.000 din afara Germaniei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5263 secunde