De ce nu-l bate nimeni pe Mazăre?

3587
30
De ce nu-l bate nimeni pe Mazăre? - cosminzaporojan1-1327861967.jpg

Sondajul de opinie publicat săptămâna trecută de Cuget Liber creionează o realitate pe cât de cruntă, pe atât de reală. După 12 ani, Constanța nu se poate desprinde de pe orbita unei administrații care a asanat orașul de tot ce înseamnă valoare, identitate și demnitate. Trăim într-un oraș cu un potențial extraordinar, cu oportunități de dezvoltare imense, însă care a ajuns să se sufoce, gâtuit de tentaculele grupărilor de "prieteni" și "afaceriști" cu intrare liberă la Primărie și Consiliul Județean. Constanța a devenit un oraș șters, scufundat în mizerie și kitsch, un oraș în care cetățeanul este vânat de câini și cerșetori. Un oraș în care mașinile circulă pe trotuare iar pietonii sunt izgoniți pe șosea, un oraș în care istoria și arhitectura se opresc la intrarea în cluburile de noapte. Un oraș vechi de mii de ani care mai trăiește doar prin plămânii Mamaiei, și aia grav bolnavă, dacă nu chiar muribundă. Un oraș în care cetățenii nu și-au câștigat încă dreptul de a fi demni în fața unor parveniți falimentari ce acum se scaldă în milioane de euro prin birourile Casei Albe.
Să nu credeți însă că oamenii nu văd sau nu știu aceste lucruri. Să nu credeți că cetățenii acestui oraș sunt mândri de cum arată orașul lor, de postura și impostura primarului și aleșilor locali. Toți știu, toți văd, toți simt. Dar nimeni nu face nimic. De ce? Pentru că dincolo de Mazăre nu mai există nimic. Alternativa la Constanța nu există. Nu pentru că ar fi primarul imbatabil ci pentru că, în primul rând, nimeni nu și-a dorit și nu își dorește să facă altfel lucrurile. Candidați s-au adunat cu noianul de-a lungul timpului, maculatură însă pentru statisticile electorale. Oameni care au încercat să-și negocieze afaceri, funcții sau alte avantaje aciuați pe spatele unui buletin de vot, fără vreo legătură cu omul de rând. Indivizi care se reinventează o dată la patru ani pentru a mai bifa o candidatură în CV-ul lor.
Acum avem o pleiadă liberală de metafore și epitete în coada unui Mazăre tot mai bronzat, un partid istoric ce muncește doar la propriile interese și avantaje locale. Oameni pe care nu demult îi catalogau în fel și chip, de la mafioți la infractori, sunt acum perlele democrației constănțene.
De cealaltă parte, vedem un PDL anemic, ce se luptă mai degrabă cu propriile boli și metehne, fără să poată ține nici măcar capul drept. Un PDL adjudecat peste noapte de un Chiru fără forța, influența și posibilitățile de a insufla propriului partid măcar încrederea că se poate. Cu o notorietate sub 45%, fără vreun sprijin de la centru, cu piedici, cu trădători și uneltitori aflați în simbrie la PSD și tone de moloz în propriul partid, Chiru rămâne doar o intenție. E imposibil să iasă la o luptă cu Mazăre când proprii oameni sunt primii care ori dau bir cu fugiții ori au pumnalul trădării pregătit, așteptând momentul să-l înfigă pe la spate.
În aceste condiții, constănțeanul se întoarce în timp, îmbrăcând haina cetățeanului turmentat și reluând o problematică parcă mai actuală ca niciodată: "eu alegător, (…) eu pentru cine votez?".

Comentează știrea

30 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Hanibal
30 ianuarie 2012
DE CE?

Constantenii s-au transformat in boabe de mazare stranse intr-o cutie de tinichea.Mazare si Constantinescu au creat sistemul politico-social ideal,visat si dorit de mentorii lor Iliescu,Hrebenciuc,Mitrea,etc.Constanta este cascavalul in care colcaie viermii.Chiar daca cei doi vor fi inlocuiti,sistemul creat de ei va ramane inca doua generatii. Si-au pregatit deja inlocuitorii.Vor fi votati si revotati cu entuziasm fii,fratii si clientela obedienta.Fiul lui Mazare este pregatit ontens de taticul sau pentru a face cariera politica in Romania.A lui este viitorul.In rest,asa cum spune autorul articolului.Cu o singura trambita nu vor cadea zidurile.Nu vrem democratie,nu vrem modernizare,nu vrem capitalism.Opera lui Iliescu se dovedeste indestructibila.Toti suntem,mai mult sau mai putin opera lui si a a partidelor lui.Toti vedem,toti auzim,toti tacem.Cine crede ca schimbarea va veni din strada,se insala amarnic.De ce nu-l bate nimeni pe Mazare?Exista un singur raspuns specific romanesc: D'AIA!

Ampoitza
30 ianuarie 2012
Nu-l bate-de aia!!

Apel către lichele Camarila intelectuală a lui Traian Băsescu sau despre onoarea de a fi român. - Lista deschisă - Horia-Roman Patapievici Gabriel Liiceanu Mircea Cărtărescu Vladimir Tismăneanu Mircea Mihăieș Sever Voinescu Cotoi Traian Ungureanu Monica Macovei Daniel Funeriu Theodor Paleologu Valeriu Turcan Sebastian Lăzăroiu Nicolae Manolescu Cristian Preda Dan Tapalagă Theodor Baconski Andreea Vass Andreea Pora Cristian Câmpeanu Dan Cristian Turturică Tia Serbănescu Toma Roman Sabina Fati Marius Ghilezan Rodica Culcer Radu Moraru Ion Cristoiu Grigore Cartianu Robert Turcescu Gigi Becali Dan Andronic Mihai Neamtu Elena Udrea Traian Igaș Dinu Patriciu PreaFericitul Daniel Curtea Constituțională Grupul GDS Institutul Cultural Comun Asociatia 21 decembrie București Societatea Timișoara Evenimentul Zilei România Liberă Curentul Formula AS Televiziunea Națonală Nașu B1 "Grupul pentru Investigație Morală"

constanta
30 ianuarie 2012
Cine sa-l bata??? Ospatarul gigi chiru??

Cine sa-l bata??? Ospatarul gigi chiru?? E clar ca mazare ar trebui schimbat, ii ajunge cat a fost primar. Dar pe cine punem in locul lui? pe gigi chiru? un machedon? cine drqacu mai voteaza pdl?? maxim 5-6%.....de la pdl nu va castiga nimeni primaria. pdl e un partid de rahat care a nenorocit populatia. JAVRELOR PORTOCALII, SFARSITUL VOSTRU E APROAPE!

myky
30 ianuarie 2012
Hai sa gasim un om serios si sa-l votam !

FelicitariAmpotza ; sper sa revii cu lichelele constantei. Cred ca este cazul sa cautam ,sa propunem, un om care a confirmat in activitatea lui ca este serios si incepem dezbateri . Poate trezim si pe cei cu sacosa ,ca indiferent cine inlocuieste pe Mazare , nu poate suspenda ajutoarele catre cei ce au nevoie de ele .

c. neagoe
30 ianuarie 2012
Interesant

Frumos, asa este , pacat ca se fac comentarii jignitoare .

Stoian
30 ianuarie 2012
Au fost si alti candidati!

Au fost si alti candidati in cursa ptr Primarie nu numai ai PSD , PNL , PDL (va amintesc de niste avocati) , dar pachetele pentru pensionari si tigani , au facut jocul golanilor de Mazare , Constantinescu , Moga , Petrica Munteanu , etc... Cat priveste Cap Mare (Dragomir de la PNL) si Hasotti , ai dreptate: sunt jalnici atunci cand ne arata cat de bine este sa ramana tot uratul ala cu basca rosie la Primarie si umflatul ala la Consiliul Judetean... Daca pentru Cap Mare e de inteles pentru ca nu-l duce mintea deloc , pentru Hasotti este o rusine si o degradare morala cum rar poti vedea - un om cu experienta sa parlamentara sa se coboare atat de mult pentru inca un mandat... Fratele sau , avocatul, nu-i zice ca a devenit jalnic acum la batranete ?!?

cristi
30 ianuarie 2012
felicitari

Bravo dl Zaporojan! F adevarat ceea ce scrieti. din pacate nu avem nici o iesire. astia suntem...

nae
30 ianuarie 2012
intre doi hotii e bun ala care mai da ceva

In primul rind constantenii nu o sa aleaga un machedon primar indiferent de partid deoarece sint proverbiali in ceea ce priveste furtul si unitatii intre ei cind e vorba de impartit cistigul,basca nu sint iubiti absolut de loc as spune chiar contrariul.Da Mzare fura cu gasca corect dar mai are grija putin si de amariti,cei cu bani se pot descurca indiferent de primar.Daca vine un machedon atita o sa imparta la toate rudele incit o sa falimentam in curind.

Tine
30 ianuarie 2012
La vot.

Nu va mai lamentati. Suntem in fata unei probleme majore , de viata. Constanteni ! Sa iesiti la vot la " locale " . Asta este secretul reusitei.

gogu
30 ianuarie 2012
de iesit iese lumea la vot

dar cu cine sa voteze? asta e problema?

30 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.371 secunde