România va organiza Conferința Plenipotențiarilor Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor

98
România va organiza Conferința Plenipotențiarilor Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor - romaniavaorganiza-1650980848.jpg

Articole de la același autor

România va fi gazda Conferinței Plenipotențiarilor Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (ITU), care va avea loc în București, în perioada 26 septembrie - 14 octombrie 2022. Pentru buna desfășurare a evenimentului, Guvernul a alocat suma de 88 de milioane de lei.


În cadrul conferinței vor fi stabilite politicile generale ale organizației, vor fi dezbătute soluțiile pentru problemele cheie din sfera incluziunii digitale și va fi aleasă conducerea Uniunii pentru următorii patru ani.


Organizarea acestui eveniment la București îi oferă țării noastre oportunitatea de a-și consolida parteneriatele în domeniu, atât cu țările Uniunii Europene, cât și cu statele vecine externe spațiului comunitar. Reuniunea este importantă, de asemenea, pentru promovarea sectorului IT&C din România, care contribuie în prezent cu peste 6% la PIB-ul țării noastre.

Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor este cea mai mare organizație din lume din domeniu și cea mai veche dintre agențiile Organizației Națiunilor Unite. ITU alocă resursele globale de spectru radio și orbitele pentru sateliți, dezvoltă standardele tehnice care asigură interconectarea rețelelor și tehnologiilor și acționează în vederea creșterii nivelului de acces la servicii de telecomunicații și tehnologia informației la nivel global



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7611 secunde