România va trebui să modifice taxa de poluare

1006
Taxa de poluare (cum se numește fosta taxă de primă înmatriculare) va trebui modificată iarăși. Comisia Europeană i-a cerut României, din nou, informații privind acest subiect. Organismul comunitar are suspiciuni că legea română este discriminatorie, că anumite tipuri de autovehicule sunt favorizate, nefiind taxate, iar cele la mâna a doua, achiziționate din statele Uniunii Europene, sunt supuse impozitării. Comisia crede că legislația îi favorizează pe producătorii români de autovehicule.
Cererea de informații este primul pas. Următorul este declanșarea procedurii de infrigement, dacă răspunsul nu va fi considerat mulțumitor. Ultima etapă constă din aducerea cazului în fața justiției.
Potrivit legislației române – se arată în comunicatul de presă al Comisiei – automobilele EURO 4, cu o capacitate cilindrică mai mică sau egală cu 2.000 cm cubi, sunt exceptate de la plata taxei de poluare, dacă sunt înmatriculate până la 31 decembrie 2009. În schimb, taxa aplicată altor autovehicule a fost dublată.
Comisia a primit numeroase reclamații după modificarea taxei, de către guvernul de la București și a decis să facă o investigație asupra legislației române.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2744 secunde