Românii au preferat electronicele, de Black Friday

163
Românii au preferat electronicele, de Black Friday - black-1576675620.jpg

Articole recomandate

Românii au cheltuit cel mai mult, în medie 800 de lei, pentru achiziționarea de televizoare și produse electronice, cu ocazia Black Friday 2019, iar o treime dintre utilizatorii de Internet și-au folosit economiile pentru evenimentul reducerilor, reiese dintr-un studiu de specialitate, publicat miercuri și citat de Agerpres.

Cercetarea realizată de Starcom, în parteneriat cu agenția de cercetare Kantar TNS, arată că numărul românilor care aleg să cumpere de Black Friday este în creștere, cu o rată de conversie din intenție în achiziție în online cu 22% mai mare, comparativ cu anul 2017.

În ceea ce privește gradul de satisfacție, șapte din zece români s-au declarat mulțumiți de Black Friday 2019. În același timp, un număr semnificativ mai mare de utilizatori de internet din mediul urban declară că, în 2019, campaniile de reduceri începute înainte de ziua campaniei celor mai multe reduceri din an le-au crescut interesul față de întregul fenomen: 35% în 2019 vs. 21% în 2018.

Potrivit studiului, românii utilizatori de internet își păstrează obiceiul de a-și pregăti din timp coșul de cumpărături de Black Friday, 28% dintre aceștia își fac selecția de produse cu 3-4 săptămâni înainte de eveniment. Totodată, de teamă să nu piardă produsele dorite, consumatorii le achiziționează mai repede, mai ales în weekend-ul de dinainte de ziua de Black Friday (36%).

În 2019, principalele surse de informare despre Black Friday sunt: postările de pe Facebook, reclamele de pe website-uri și cele difuzate la televizor. Tot în acest an, s-a înregistrat o creștere semnificativă a influenței social media, a persoanelor publice, bloggerilor și vloggerilor asupra deciziei de alegere sau cumpărare a produselor de Black Friday (27%).

Conform cercetării, cele mai mari sume au fost cheltuite pe televizoare și produse electronice (în medie 800 de lei) și telefoane mobile/tablete/accesorii (în medie 660 de lei).

De asemenea, din totalul celor chestionați, 34% și-au folosit economiile pentru achizițiile de Black Friday, iar 18% au apelat la carduri de credit.

"Black Friday 2019 a venit cu o îmbunătățire a imaginii reducerilor oferite, jumătate dintre utilizatorii de internet le-au considerat normale/acceptabile, percepție ce a influențat creșterea scorului de satisfacție comparativ cu 2018 (74% vs. 53%). Un număr mai mare de consumatori mulțumiți a determinat și manifestarea unui interes mai mare față de Black Friday 2020 - 72% așteaptă evenimentul de anul viitor", se notează în studiul citat.

Studiul Starcom, în parteneriat cu Kantar TNS, a ajuns în 2019 la cea de-a cincea ediție. Ținta cercetării îl constituie utilizatorii de Internet din zonele urbane, cu vârsta de peste 18 ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5045 secunde