Românii care dau informații Fiscului despre persoane sau firme ar putea fi recompensați financiar

258
Românii care dau informații Fiscului despre persoane sau firme ar putea fi recompensați financiar - bani34233100-1347538350.jpg

Românii care vor transmite Fiscului informații privind fapte de evaziune ale unor persoane sau companii ar putea primi stimulente fiscale sau facilități, așa cum se întâmplă și în alte state, a declarat secretarul de stat în MFP Liviu Voinea, care va studia legislația "denunțătorului" din Suedia, scrie Mediafax.ro.
Mediafax.ro mai scrie că, în Suedia, populația este stimulată fiscal să dea informații despre averea vecinilor, a cunoștințelor sau operațiunile unor companii.
Liviu Voinea a precizat că în Suedia, oamenii primesc la poștă scrisori în care sunt informați că au plătit un impozit X, dar li se transmite și dacă unii dintre vecini au declarat valori de impozitare mult mai mici. Totodată, fiscul se bazează pe faptul că oamenii știu cel mai bine situația vecinilor și pentru cei care transmit informații corecte despre aceștia se aplică scutiri, sau li se dă o recompensă și mai plătesc doar diferența.
Secretarul de stat va pleca peste două săptămâni în Suedia pentru a prelua normele de aplicare a plății TVA la încasare din această țară și pentru o analiză a modelului suedez de impozitare a proprietății.


Citește mai mult...


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4997 secunde