Românii își asigură mai întâi mașina și apoi viața

191
Românii își asigură mai întâi mașina și apoi viața - serviceauto11345663338-1361868310.jpg
În portofoliul de asigurări generale, ponderea cea mai mare, respectiv de 79% din total, a fost deținută, în anul 2012, de subscrierile pentru clasele de asigurări auto - Casco și RCA - și de cele pentru asigurările de incendiu și alte calamități naturale, potrivit cifrelor raportate Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) de către asigurători. 


Asigurările facultative Casco au deținut o pondere de aproape 30% din portofoliul total de asigurări generale, cu subscrieri de peste 1,9 miliarde lei, în scădere cu 3,72% față de 2011. Tendința de scădere a subscrierilor pe această clasă de asigurări a încetinit semnificativ, comparativ cu cea înregistrată pentru perioada 2011/2010, când s-a situat la 18,79%. 
Pe zona asigurărilor de incendiu și alte calamități naturale s-a înregistrat o scădere ce a depășit 8%, aferentă unei valori a subscrierilor de aproape 1,1 miliarde lei. 


Pe clasa asigurărilor de răspundere civilă auto, volumul primelor brute subscrise s-a situat la circa 2,1 miliarde lei, în creștere cu 8,34%. Potrivit CSA, evoluția pozitivă pe zona de subscrieri a fost însoțită de o tendință similară, înregistrată la nivelul ratei daunei brute pentru această clasă de asigurări, care s-a situat la 82,51%, la sfârșitul anului 2012, față de nivelul de 103,46%, înregistrat la finalul anului anterior. 


Deși scăderea ratei daunei brute este un semnal pozitiv, Comisia de Supraveghere a Asigurărilor consideră că pentru menținerea acestei tendințe este foarte importantă corectitudinea și prudențialitatea estimărilor proprii ale fiecărui asigurător, în ceea ce privește daunele pentru RCA.


Pe segmentul asigurărilor de viață, clasele cu ponderi semnificative în structura portofoliului au fost următoarele: Clasa AI - asigurări de viață, anuități și asigurări de viață suplimentare - care a generat subscrieri de 1,1 miliarde lei, nivel ce a depășit cu 3,49% pe cel înregistrat în 2011; Clasa AIII - asigurări de viață și anuități care sunt legate de fonduri de investiții - cu un volum de subscrieri de 626,3 miliarde lei, în creștere cu 2,21% față de anul precedent. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3574 secunde