Romgaz vrea să intre în acționariatul terminalului de gaze lichefiate din Grecia

170
Romgaz vrea să intre în acționariatul terminalului de gaze lichefiate din Grecia - romgazvreasaintre-1566240225.jpg

Articole recomandate

Producătorul național de gaze, Romgaz, analizează posibilitatea de a intra în acționariatul companiei care realizează terminalul de gaz natural lichefiat (LNG) de la Alexadropolis, Grecia, a declarat, ieri, Adrian Volintiru, directorul general al producătorului de gaze, într-o întâlnire cu presa.


"Analizăm ideea de a intra în acționariatul terminalului LNG de la Alexandropolis. Acolo este o structură deja definită, cu cinci acționari, iar noi am dori o participație de 20%, despre asta este vorba. Dar decizia logică aparține acționarului majoritar și va fi luată la momentul respectiv. Deocamdată suntem în procesul de evaluare de risc și din punct de vedere economic al indicatorilor, așa cum ne-au fost prezentați de partea grecească", a precizat Volintiru.
Potrivit acestuia, partea grecească va lua o decizie finală în prima parte a anului viitor.


"Este o investiție nouă. Ar putea fi avantajos pentru noi să cumpărăm LNG și apoi vezi ce faci cu el, de la acel terminal, fie faci swap, fie îl aduci prin conductă. Conducta dintre Grecia și Bulgaria are exact acest scop și ne va ajuta", a adăugat oficialul Romgaz.


Volintiru a mai spus că investiția inițială pentru Romgaz ar fi de 12,5 milioane de euro, plus încă o valoare asemănătoare în cei doi ani de execuție.


Romgaz a obținut, în prima jumătate a acestui an, un profit net de 975 de milioane de lei, în creștere cu 24,7% față de perioada similară a anului trecut. Cifra de afaceri a fost de 2,874 miliarde de lei, mai mare cu 16%.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 03 Octombrie 2018
Stire din Economie : Economia, pe scurt
Marţi, 22 Mai 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Sâmbătă, 28 Aprilie 2018
Stire din Economie : Meridianele economiei
Sâmbătă, 14 Aprilie 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Marţi, 24 Octombrie 2017
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 1.1535 secunde