Rompetrol se teme de concurența carburanților ieftini, proveniți din Serbia

250
1
Rompetrol se teme de concurența carburanților ieftini, proveniți din Serbia - rompetrol1-1363705459.jpg
Ministrul economiei, Varujan Vosganian, a primit, azi, o delegație a Rompetrol Group, parte a Kaz Munai Gaz din Kazahstan, delegație condusă de Tusupbekov Zhanat - CEO Rompetrol. 


În cadrul discuțiilor, reprezentanții Rompetrol au făcut referiri la activitatea desfășurată în România, susținând că Rafinăria Petromidia reprezintă "mândria" companiei, cu cele cinci milioane de tone produse petroliere anual capacitate de producție. 
Reprezentanții Rompetrol au ridicat, totodată, problema lipsei de restricții pentru importul pe piața românească de produse petroliere din Republica Serbia, urmare a aplicării prevederilor Acordului de comerț încheiat între UE și această țară, care ar putea afecta afacerile altor companii de profil din zona Balcanilor. 




Din informațiile oferite de reprezentanții Rompetrol, țițeiul și produsele petroliere provenite din Serbia ar putea intra pe piața românească în luna aprilie sau mai a.c. cu prețuri mult mai mici, din cauza prețurilor și costurilor reduse practicate în țara vecină. Potrivit Rompetrol, cele mai afectate țări ar fi, pe lângă România, Slovenia și Bulgaria. 


Ministrul Vosganian a explicat faptul că problema prețurilor mici, ale produselor provenite din afara Uniunii Europene, se află deja în dezbaterea Comisiei Europene, în cadrul Consiliului Competitivitate. Există deja unele propuneri că trebuie fixate anumite prețuri minime de intrare în spațiul UE a produselor din afara Uniunii, în care să fie incluse costurile ca și cum acestea ar fi fabricate în UE, costuri legate de mediu sau alte cerințe de natură tehnologică etc. 


Demnitarul român a precizat că va discuta problema ridicată de Rompetrol și cu alte companii de profil de pe piața românească pentru ca, ulterior, să existe un punct de vedere comun spre a fi prezentat Comisiei Europene. Ministrul Vosganian a semnalat, însă, reprezentanților Rompetrol că ar putea apărea o reacție favorabilă a opiniei publice, în general, față de prețurile mai mici practicate de companiile sârbești.




Comentează știrea

Toni
19 martie 2013
Morcovul!!!

Le intra morcovul hotilor de la Rompetrol respectiv Kaz Munai ca vom avea si combustibil mai ieftin la pompa de la sarbi!!!Pai dece sa nu platim mai putin daca se poate?Daca smecherii de la Rompetrol nu vor sa piarda piata atunci sa reduca pretul pana la cel real,nu sa-si faca curul mare pe spinarea romanilor!!!Bravo sarbilor,abia asteptam sa aduceti petrol ieftin,sa cumparam NUMAI DE LA VOI !!!! Iar celor de la Rompetrolul Kazah,multa Kaz Mu[na]ie.

Articole pe aceeași temă

Marţi, 12 Februarie 2013
Stire din Economie : Carburanți mai scumpi
Miercuri, 24 Octombrie 2012
Stire din Economie : Carburanți mai ieftini
Pagina a fost generata in 0.2988 secunde