S-a încheiat cea mai mare campanie de achiziție seismică 3D din Marea Neagră

83

Articole de la același autor

ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited (EMEPRL) și OMV Petrom au anunțat finaliza-rea cu succes a campaniei de achiziție seismică 3D pe blocul Neptun Deep, cea mai mare campanie de achiziție seismică 3D înre-gistrată în Marea Neagră, care a acoperit o suprafață de peste 6.000 de kilometri pătrați.

Operatorul campaniei a fost OMV Petrom. În plus, cele două companii au procurat platforma de foraj Ocean Endeavor, pentru a relua forajul de explorare pe blocul offshore Neptun Deep, la finalul lui 2013 sau începutul lui 2014.

Ocean Endeavor, deținută de compania Diamond Offshore Drilling Inc., este o platformă semi-submersibilă, proiectată să foreze în ape cu adâncimi de până la 2.400 de metri și o adâncime totală de foraj de până la 10.600 de metri. EMEPRL este operatorul programului de foraj pentru zona de mare adâncime a blocului Neptun. Datele colectate în timpul campaniei seismice și al programului de foraj de explorare vor fi folosite pentru a evalua dimensiunea și fezabilitatea comercială a descoperirii Domino, anunțată în 2012, dar și potențialul altor prospecte în blocul Neptun Deep.

EMEPRL și OMV Petrom se așteaptă să investească până la 1 miliard de dolari în programul de explorare, care cuprinde campania de achiziție seismică 3D în prezent finalizată și forajul suplimentar de explorare și evaluare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9493 secunde